Τετάρτη, Οκτωβρίου 5

Κατρούγκαλος: Τι κάθεστε... βγείτε στους δρόμους να ενισχυθούν οι θέσεις μας για τα εργασιακά

FSGFRTY
Αυτό ήταν το σχόλιο του υπ. Εργασίας για τη διαδήλωση των συνταξιούχων που δέχθηκαν χημικά από τα ΜΑΤ
«Κέρδος» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διαδηλώσεις όπως αυτές των συνταξιούχων που πριν από μερικές ημέρες δέχθηκαν χημικά από τα ΜΑΤ ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος. Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα εργασιακά» ήταν η απάντηση του κ. Κατρούγκαλου σε σχετική ερώτηση για όσα συνέβησαν τη Δευτέρα.
Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι την Παρασκευή θα ξεκινήσει η αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων στους 240.000 δικαιούχους επικουρικών που είδαν μείωση στη σύνταξή τους.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας τα ΕΛΤΑ θα αποστέλουν 80.000 σημειώματα καθημερινά ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες.
Στόχος της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν:
1. Να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σημείων εξυπηρέτησης / ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).
2. Να εξετάσουν τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.
3. Την υλοποίηση κοινών δράσεων επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας «Εργόσημο», τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους, από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.
4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.
5. Την ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και ειδικότερα τη δωρεάν αποστολή επιστολών. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης.spirospero.gr