Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο «σύντροφος» Πάνος, το μπλουζάκι του Ζουράρι και το... ΠΑΣΟΚ

Τα παραλειπόμενα και οι φωτογραφίες από την έναρξή του
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο «σύντροφος» Πάνος, το μπλουζάκι του Ζουράρι και το... ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση από την προσφώνηση «σύντροφοι, συντρόφισσες» του υπ. Άμυνας - Παρών και ο Φώτης Κουβέλης - Στα... χαστούκια «πλάκωσε» ο Τσίπρας Καμμένο-Πολάκη

Ήταν όλοι χαρούμενοι. Τρεις λέξεις για να περιγράψει κανείς το δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε χαμόγελα, θερμές χειραψίες και ανοίγματα  τύπου «σπαγγάτο»,
αφού οι Σύνεδροι καλωσόρισαν επίσημα και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο «σύντροφος» Φώτης Κουβελης έδωσε το «παρών», ενώ η παρουσία της Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και του Στέφανου Τζουμάκα πιστοποιεί το άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία.

Στιγμιότυπα από το συνέδριο και η είσοδος Τσίπρα

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Φώτη Κουβέλη, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Οδυσσέα Βουδούρη να έχουν θερμό χαιρετισμό με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερη στιγμή όταν δυο πρώην σύντροφοι βρέθηκαν…. ξανά  σύντροφοι, αλλά  σε άλλο κόμμα. Ο Στέφανος Τζουμάκας ανταλλάσσει θερμότατη χειραψία με τον Χρήστο Σπίρτζη.  Λιγο πιο δίπλα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να χαμόγελα,  συνεχώς, δίπλα στον Κώστα Ζουράρι.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Αντώνης Κοτσακάς
  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Αντώνης ΚοτσακάςΣτο συνέδριο βρέθηκαν και αλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς. Ο γ.γ. του ΥΠΕΣΔΑ Δημήτρης Τσουκαλάς. Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μενέλαος Γκίβαλος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός επί Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστας Ασλάνης.

Ιδιαίτερα ευτυχισμένος έδειχνε ο Πάνος Καμμενος . Χαιρέτισε τους πάντες, έδινε αγκαλιές και ήταν πολυ ευδιάθετος. Ήταν τόσο χαρούμενος που κατά την ομιλία του αποκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “συντρόφους” και αναφέρθηκε στους αγώνες τους.

Ο χαιρετισμός του Πάνου Καμμένου στου συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πέρασε απαρατήρητη μια στυλιστική λεπτομέρεια: Ηταν χωρίς γραβάτα και φορούσε ένα κόκκινο λουλούδι στο πέτο.

Ο Πάνος Καμμένος χωρίς γραβάτα στο βήμα του ομιλητήΤο καλωσόρισμα του Φώτη Κουβελη έκανε ο  Γιαννης Δραγασάκης από την θέση του προέδρου του Συνεδρίου, που είπε χαρακτηριςτικα: Καλωσορίζουμε από την Ενωτική Κίνηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον Φώτη Κουβέλη, τον σύντροφο Φώτη Κουβέλη.

Ο Φώτης Κουβέλης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑΕυδιάθετοι φάνηκαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όσο και ο πατέρας του, Στέλιος. Κατά την προσέλευσή τους στο χώρο, οι σύνεδροι παραλάμβαναν έναν κόκκινο φάκελο με το υλικό του συνεδρίου, αλλά και τις κάρτες συνέδρου. Χαμογελαστός, όμως, ήταν σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Νίκος και Στέλιος Παππάς ευδιάθετοιΟ Θανάσης ΘεοχαρόπουλοςΤο χαλαρό κλίμα που επικρατούσε προ της έναρξης του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ διατάραξαν για λίγα λεπτά οι νεαροί - εκπρόσωποι της γενιάς των «400 ευρώ» που προσπέρασαν τα μέτρα ασφαλείας και μπήκαν στο χώρο του συνεδρίου, φωνάζοντας συνθήματα.

Η γενιά των 400 ευρώ διαμαρτύρεται στο προαύλιο του Ταε Κβο ΝτοΚατά την είσοδό του ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με θερμές χειραψίες και αγκαλιές, ξεχώρισε όμως, ο χαιρετισμός με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο- με ένα ελαφρύ «χαστούκι», όπως συχνά γίνεται μεταξύ φίλων.

Το φιλικό «χαστούκι» του Τσίπρα στον ΚαμμένοΜε το δικό της κόκκινο φάκελο ανά χείρας, φορώντας ένα πουκάμισο και τζην παντελόνι είσήλθε στο γήπεδο του τάε κβο ντο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου με κόκκινο φάκελο ανά χείραςΠροτάσσει τα στήθη του και μας ενημερώνει ότι Έρχεται από μακριά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις. Παραπέμπει, βεβαίως, στη μελέτη του για τον Οδυσσέα Ελύτη.

Το μπλουζάκι με το μήνυμα του ΖουράριΤο κλίμα όμως, μεταξύ των συνέδρων σοβάρεψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Την επιθυμία της Κουμουνδούρου να προσδώσει πανηγυρικό τόνο στο συνέδριο που βρίσκει πρώτη φορά το κόμμα στην κυβέρνηση, δεν την συμμερίστηκαν οι σύνεδροι, αφού δεν υπήρξαν ούτε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, ούτε ζωηρές αντιδράσεις- εικόνες που χαρακτήριζαν ανάλογες διαδικασίες στο παρελθόν.

Δείτε όλη την ομιλία του Αλέξη ΤσίπραΟ κ.Τσίπρας χαιρετά τον Γιάννη Δραγασάκη- η στιγμή της εισόδου Τσίπρα ήταν η μόνη που οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοιΧαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η εικόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρακολουθούσε βλοσυρός με κατεβασμένο κεφάλι την ομιλία του πρωθυπουργού. Εξαίρεση, πάντως, αποτέλεσαν στα... βορεινά μέλη της νεολαίας που κρατούσαν πανό και ανέμιζαν και μερικές σημαίες.

Χαστούκι και για τον Παύλο Πολάκη από τον Αλέξη ΤσίπραΤο παρών στο συνέδριο, αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί σύνεδρος, έδωσε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας (διακρίνεται όρθιος, γυρισμένος πλάτη στη φωτό).Χαμογελαστός και ευδιάθετος ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και έδειχνε τουλάχιστον πιο χαρούμενος από τους συνομιλητές του στο «πηγαδάκι». Προβληματισμένη και με το κινητό ανά χείρας η κ.Ρένα Σβίγγου- ενδεχομένως να σκέφτεται ότι ο στόχος των 3.000 συνέδρων αποδείχθηκε ανέφικτος ή απλά να ψάχνει μια θέση με θέα...Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία κοστουμαρισμένων ανδρών ασφαλείας που περιφέρονταν σε κάθε διάδρομο μεταξύ των συνέδρων σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού.Οι περισσότεροι ήταν άνδρες της προσωπικής ασφάλειας των κυβερνητικών στελεχών. Σε άλλες κομματικές διαδικασίες οι περισσότεροι «σωματοφύλακες» έμεναν έξω από τις αίθουσες διεξαγωγής τους, κοντά στα υπουργικά αυτοκίνητα, φτιάχνοντας τα δικά τους χαλαρά πηγαδάκια με πιο συνηθισμένο αντικείμενο το... ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά, όμως, συνέδραμαν τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας που είχαν διατεταγμένη υπηρεσία στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Ενδεχομένως, να κρίθηκε αναγκαίο μετά την απόπειρα εισβολής των νεαρών της «γενιάς των 400 ευρώ» ή οι διοργανωτές να φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν να εισβάλουν και άλλες ομάδες, όπως συνέβη πρόσφατα σε προσυενδριακή διαδικασία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του κ.Τσακαλώτου.protothema.gr