Σφοδρή επίθεση Βούλγαρου Ευρωβουλευτή: «Ανεύθυνη και ηλίθια η φιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ»

Σφοδρή επίθεση Βούλγαρου Ευρωβουλευτή: «Ανεύθυνη και ηλίθια η φιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ»
«Επίσημη γλώσσα στη Βουλγαρία και τα τουρκικά» ζητά η ΕΕ
Σόφια. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να ερευνηθεί η δυνατότητα ώστε η τουρκική να γίνει επίσημη γλώσσα στη Βουλγαρία, έπειτα από αίτημα του τουρκικού κόμματος «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»-DPS, για να έχει την ευχέρεια να κάνει προεκλογικό αγώνα στη Βουλγαρία στα τουρκικά.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας, Ανγκέλ Ντζαμπάζκι. Ο ευρωβουλευτής  που εκλέγεται από το ακροδεξιό κόμμα «VMRO-Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα», χαρακτήρισε ως ‘θρασείς τουρκικές προκλήσεις’ τις εισηγήσεις αυτές,  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την τρόικα του DPS.
Ο Ντζαμπάζκι πιστεύει ότι είναι απαράδεκτη η κατάθεση του θέματος αυτού στο Κοινοβούλιο, όσον αφορά ένα εσωτερικό βουλγαρικό ζήτημα το οποίο είναι ενταγμένο στο νομικό πλαίσιο που καθορίζει το βουλγαρικό Σύνταγμα.
Ανέφερε με σαφήνεια, ότι  η επίσημη γλώσσα στη Βουλγαρία, είναι η βουλγαρική. Πρόσθεσε  με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα για ποια πρέπει να είναι η επίσημη γλώσσα στη Βουλγαρία.
«Η αποδοχή αυτής της αναφοράς είναι ένα παράδειγμα της ανεύθυνης και ηλίθιας Ευρωπαϊκής  Φιλελεύθερης πολιτικής που πάει να συντρίψει την Ευρώπη. Είναι μια ξεκάθαρη πρόκληση εναντίον της Βουλγαρίας, των Βούλγαρων πολιτών και της βουλγαρικής νομοθεσίας», δήλωσε ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής.
Συμπλήρωσε ότι μέσω της ανεύθυνης πολιτικής που ασκείται στην  Ευρωπαϊκή Ένωση,  τίθεται τώρα μια απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βουλγαρίας.
echedoros-a.gr

 .triklopodia.gr