Λάκης Λαζόπουλος: Ποια θεατρική πρεμιέρα παρακολούθησε χθες το βράδυ;

Λάκης Λαζόπουλος: Ποια θεατρική πρεμιέρα παρακολούθησε χθες το βράδυ;

Πρεμιέρα έκανε χθες το βράδυ η παράσταση «Η αρρώστια της νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λάλου.

Ανάμεσα στους επώνυμους που βρέθηκαν εκεί ήταν μεταξύ άλλων ο Στέλιος Μάινας και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λάλο.


Λίγα λόγια για το έργο
Το ψυχογράφημα «Η αρρώστια της νιότης» του Μπρούκνερ, γραμμένο το 1926, παρακολουθεί μια ομάδα νέων φοιτητών Ιατρικής, που μέσα στην υπεροψία και στην απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες, ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και στην παράνοια, στις σπουδές και στα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όριά τους, φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου. Τα παιχνίδια εξουσίας και το ερωτικό τους πάθος θα τους φτάσει στο τέλος στα άκρα.
Τολμηρός και άκρως ρεαλιστικός, για την εξπρεσιονιστική του καταγωγή, ο συγγραφέας, λίγο πριν ο Χίτλερ ανέβει στην καγκελαρία, αυτοεξορίζεται στη Γαλλία και γράφει το αντιφασιστικό έργο «Οι Ράτσες».
Το ’68, ο γνωστός σκηνοθέτης Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ πρωταγωνιστεί σε έναν από τους βασικούς ρόλους, ξεθάβοντας το κλασικό πλέον έργο της γερμανικής λογοτεχνίας, με γερμανικό τίτλο «Krankheit der jugend”, ενώ ο Μάρτιν Κριμπ το μεταφράζει διασκευάζοντάς το σε «Pains Οf Υouth» και ανεβαίνει με επιτυχία το 2009 στο Λονδίνο.

Δείτε φωτογραφίες:Δημήτρης Λάλος-Λάκης Λαζόπουλος

Γιούλη Ηλιοπούλου-Αντώνης Μαρκογιάννης