Τρίτη, Οκτωβρίου 11

Τσίπρας εκτός εαυτού: Στοχοποίησε επιχειρηματίες, επένδυσε στην πόλωση, απέτυχε να πείσει

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στις 15.10 η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
«Από την πρώτη ημέρα της θητείας σας ως πρόεδρος της ΝΔ ζητήσατε εκλογές κι ας είχαν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τις προηγούμενες εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρακολουθούμε την λυσσαλέα προσπάθεια του αποτυχημέου πολιτικού συστήματος και των μιντιακών συμμάχων του να τυλίξουν την χώρα στο σκοτάδι, είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε γενικώς σε συμφέροντα που «θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
«Και ξέρετε γιατί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση; Γιατί δεν τους κάνει τα χατήρια» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία δεν βρίσκεται απλώς σε φάση σταθεροποίησης αλλά σε φάση ανάκαμψης και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι το 2017 η ανάπτυξη θα είναι υψηλή και θα προσεγγίσει το 3%.
«Θα μείνετε για πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά όργανα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το χειροκρότησαν.
«Κοίτα ποιος μιλάει! Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που σε κάθε διακύβευμα ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
«Δεν είμαστε το ίδιο κ. Μητσοτάκη. Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά και να πούμε την αλήθεια.Πώς το λέτε κ.Μητσοτάκη; Συμφωνία αλήθειας; Ε, σήμερα λοιπόν θα πούμε την αλήθεια» είπε ο πρωθυπουργός.
Εκανε λόγο για προσπάθεια της αντιπολίτευσης «να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».
«Και αυτό είναι ύβρις και μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις» τόνισε ο κ. Τσίπρας
«Να δούμε ποιο είναι το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής που κρατάει εγκλωβισμένο τον τόπο» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «27 χρόνια ασύδοτης λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και εμείς ερχόμαστε σήμερα και βάζουμε τέλος σε αυτό το τοπίο».
«Αλήθεια, τι νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
«Υπονομεύσατε εσείς προσωπικά τον διαγωνισμό» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Και συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας: «Για τον ίδιο λόγο που σαμποτάρατε κάθε προσπάθεια που γίνεται εδώ γιατί δεν θέλατε και δεν θέλετε να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό σύστημα στη χώρα για πρώτη φορά καλούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο και στον ελληνικό λαό».
«Δεν έχει ξααγίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός» βαυκαλίστηκε ο κ. Τσίπρας.
«Έχετε απειλήσει υπουργούς με ειδικά δικαστήρια» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για την υπόθεση Καλογρίτσα τόνισε: «Πώς συμπεριφερθήκαμε εμείς στον δικό μας καναλάρχη; Όταν δεν είχε να πληρώσει έφυγε από τον διαγωνισμό το επόμενο δευτερόλεπτο. Αυτή ήταν η δική μας διαπλοκή».
«Εδώ τηρείται ο νόμος» είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες δέχθηκαν να παραμείνουν στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μέχρι να τελειώσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
«Τώρα το νταβατζηλίκι τελείωσε πραγματικά» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αποκάλεσε τον κ.Κοντομηνά «υπόδικο» και συνέχισε αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι και τα δύο κόμματα υπήρξαν στο παρελθόν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών εκκρεμοτήτων.
«Θα πληρώσετε έστω και ένα ευρώ απ’ τα 210 εκατομμύρια που χρωστάτε στον ελληνικό λαό» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την αντιπολίτευση. «Και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Είστε οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια πρόσωπα που χεροκοπήσατε τη χώρα και θέλετα τώρα να βγείτε και από πάνω» τόνισε.
Εξαπέλυσε τη βαριά κατηγορία ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις κουκούλωναν δύσοσμες υποθέσεις. «Κρύβατε υποθέσεις στα συρτάρια και μόνο κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής αναγκαστήκατε να τις προωθήσετε στη δικαιοσύνη.

 .lykavitos.gr