Έρχονται βροχές από το απόγευμα της Κυριακής σε όλη τη χώρα - Πέφτει η θερμοκρασία

Μέχρι και την Τρίτη αλλάζει εκ νέου το σκηνικό του καιρού με πολλές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη 

Το Σάββατο μπορεί να πέρασε με αίθριο και ηλιόλουστο καιρό, ωστόσο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις από αργά το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός θα χαλάσει.

Αναλυτικά, σχετικά άστατος αναμένεται την Κυριακή ο καιρός, αφού από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ που από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα χαρακτηριστεί από λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα βόρεια, όπου τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αναλυτική πρόγνωση


Κυριακή

Καιρός: Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα νότια.

Δευτέρα

Kαιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και από το απόγευμα πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε σταδιακή πτώση.

Τρίτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Σε μικρή άνοδο ο καιρός από την Τετάρτη.