Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΣΕΣΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Βρέθηκαν τα συντρίμμια, νεκροί οι πιλότοι

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώνεται σχετικά με το αεροσκάφος Τσέσνα, το οποίο χάθηκε την Κυριακή μυστηριωδώς από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν πάνω από τα Καλάβρυτα.
Βρέθηκαν τα συντρίμμια, νεκροί οι πιλότοι

To σημείο των ερευνών εστιάζεται στα 3 χλμ. βορείως του πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου ΚαλαβρύτωνΠρο ολίγου, όπως έγινε γνωστό, δόθηκε σήμα στην Πυροσβεστική να μεταβούν δυνάμεις σε περιοχή βορείως του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες, καθώς ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε συντρίμμια. Οι δύο χειριστές του Τσέσνα είναι νεκροί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολεμική Αεροπορία, «τη Δευτέρα 17/10 και περί ώρα 11.58 εντοπίστηκαν από ελικόπτερο ΑΒ-205 της ΠΑ συντρίμμια 3 χιλιόμετρα βόρεια από το parking του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Στις 12.13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο βρήκε τους πιλότους νεκρούς. Στο σημείο σπεύδει η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ».

Προηγουμένως διαψεύστηκαν πληροφορίες που ήθελαν να έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους, καθώς η Πυροσβεστική ανέφερε πως αυτό που βρέθηκε ήταν «παλαιά συντρίμμια».

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο αεροπλάνο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα προς τα Καλάβρυτα.

Ο πιλότος Σωτήρης Αντωνόπουλος είναι ο αδικοχαμένος κυβερνήτης του Τσέσνα που κατέπεσε στα Καλάβρυτα
Ο πιλότος Σωτήρης Αντωνόπουλος είναι ο αδικοχαμένος κυβερνήτης του Τσέσνα που κατέπεσε στα Καλάβρυτα


Η πτήση του αεροσκάφους λίγο πριν εξαφανιστεί

Τις κινήσεις του Τσέσνα απαθανάτισε τυχαία την Κυριακή ένας πολίτης, ο Ηλίας Παναγόπουλος από το Διακοπτό. Στις φωτογραφίες του kalavrytanews.com εμφανίζεται το αεροσκάφος, το οποίο ανήκει στην Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Άρτα, να περνά πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.







Ο ένας χειριστής του αεροσκάφους ήταν εν ενεργεία πιλότος Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν μεταξύ άλλων δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.
.zougla.gr