Τρίτη, Οκτωβρίου 11

Τα ραβασάκια έχουν ονοματεπώνυμο.Ομοίως το 'μαύρισμα' που ακολουθεί.

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης

Το ζούμε καθημερινά.
Χιλιάδες ραβασάκια για κάλεσμα πληρωμής φόρων,τελών,εισφορών αποστέλλονται ονομαστικά σε φορολογούμενους.
Η λαίλαπα της επαχθούς μέχρις εσχάτων φορολόγησης μαίνεται αμείωτη.
Όλα στο βωμό της σίτισης του κράτους τέρατος.
Όλα θυσία στη διαιώνιση της προστασίας των ημετέρων κάθε απόχρωσης, οι οποίοι κάθε τόσο αλλάζουν κομματικό στρατόπεδο προκειμένου να προστατέψουν τη πλουσιοπάροχη (εν μέσω χρεοκοπίας) διαβίωση χωρίς μόχθο, με τα λεφτά των υπολοίπων.

Μόνο που τούτη τη φορά τα ραβασάκια είναι εκατομμύρια και είναι ονομαστικά.Αναγράφουν ονοματεπώνυμο και επιδίδονται προσωπικά.
Τα προσωπικά ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και οι προσαγωγές στην αστυνομία ή στα δικαστήρια, για χρέη στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, έριξαν το Σαμαρά και τη προηγούμενη κυβέρνηση.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα που τα ραβασάκια είναι πολύ περισσότερα και λίαν συντόμως σε αυτά θα προστεθούν και νέα για τους νέους φόρους.
Γι αυτό το γύρισαν στην έμμεση φορολογία για το 2017 αλλά τα βάρη πλέον είναι τόσο μεγάλα,που και αυτό θα πληρωθεί(στη κάλπη).
Ο φορολογούμενος πολίτης που ξαφνικά καλείται να πληρώσει μεγαλύτερο φόρο για τα τσιγάρα που καπνίζει ή για το κινητό του, είναι πιθανόν να το ξεχάσει μετά από ένα χρόνο.
Ο φορολογούμενος όμως που θα του κατασχεθεί ο τραπεζικός λογαριασμός ή το ακίνητο,που θα κληθεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερο (όταν τον διαβεβαίωναν πως θα καταργηθεί), δύσκολα θα το ξεχάσει.Ακόμη κι αν περάσουν δυο ή τρία χρόνια.
Ο συνταξιούχος που δικαίως ή αδίκως του έκοψαν το ΕΚΑΣ ή του πετσοκόβουν κάθε μήνα και περισσότερο τη σύνταξη,πολύ δυσκολότερα.Για αυτόν είναι σαν να λαμβάνει ονομαστικό ραβασάκι κάθε μήνα.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που έχασε ή έκλεισε την επιχείρησή του λόγω του ΟΑΕΕ,λόγω των προκαταβολών φόρου,λόγω του τέλους επιτηδεύματος και του διαρκούς κυνηγητού δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει.
Όλοι αυτοί δεν έχουν μάθει να βγαίνουν στο δρόμο.Δεν έχουν μάθει να καίνε,να πυρπολούν ή να επαναστατούν.Όλοι αυτοί έγιναν κατ'επίφαση αριστεροί και ψήφισαν κατά κείθε, γιατί πίστεψαν(ή ήθελαν να πιστέψουν) στα ψέμματα που τους αράδιασαν.
Τώρα όμως θα τιμωρήσουν.Θα τιμωρήσουν χωρίς τύψεις συνείδησης αυτούς που τους κορόϊδεψαν.Ακόμη κι αν όντως ζητούσαν οι ίδιοι ενδόμυχα να τους κοροϊδέψουν.
Όλοι αυτοί όταν τους δοθεί η πρώτη ευκαιρία στη κάλπη θα 'μαυρίσουν'.
Και θα 'μαυρίσουν' περίεργα.Αλύπητα και ανεξέλεγκτα.
Τα προσωπικά ραβασάκια θα επιστραφούν εις το ακέραιον στους πολιτικούς που τα έστειλαν.
Με ποιό τρόπο θα αποτυπωθεί πολιτικά αυτό θα δούμε την ώρα εκείνη.
Βλέπετε τα ραβασάκια που λαμβάνουν αναγράφουν το όνομά τους επάνω.
Και ο Έλληνας συγχωρεί, ανέχεται και ξεχνάει πολλά.
Το κουρέλιασμα και τη διαπόμπευση της προσωπικότητάς του όμως ποτέ.
Θα τιμωρήσει και θα μαυρίσει ονομαστικά και κατά βούληση !
Τα ραβασάκια του 'μαυρίσματος' θα επιστραφούν με ονοματεπώνυμο!

από