ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! Αφοπλίζουν και παραδίδουν τη χώρα στην Τουρκία ! Προς πώληση όλα τα F-16 block 30 της ΠΑ

Ιδού ποια εδάφη απαιτούν οι Τούρκοι


Εν μέσω πρωτοφανών τουρκικών προκλήσεων τόσο σε επίπεδο ρητορικής περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο με την με έκδοση ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η πολιτική ηγεσία της χώρας παρά τις αντιρρήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας αποφάσισε την πώληση όλων των μαχητικών F-16 της “έκδοσης” Block 30 σε χώρα των Βαλκανίων…Ο λόγος; Δεν υπήρχαν κονδύλια για να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των F-16. Κάπου εδώ τελειώνουν και τα παραμύθια περί αγοράς μαχητικών Su-35 από τη Μόσχα…
Μιλάμε πλέον για αφοπλισμό της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η χώρα μας παρέλαβε 40 F-16 Block 30 το 1989, στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος Peace Xenia I.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία αλωνίζει και επανέρχεται στο θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Οι Τούρκοι δημοσιεύουν χάρτη ο οποίος δείχνει την Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την Κρήτη, την Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στην Τουρκία ενώ η Κύπρος δεν υπάρχει. Υπό τουρκική κυριαρχία είναι η Μοσούλη κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο….

Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή καθώς το ελληνικό σύστημα επιτήρησης και ειδοποίησης δείχνει να βαράει διάλυση. Χαρακτηριστικό είναι ότι σκάφος με 130 μετανάστες εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού σώματος στην παραλία της Μεθώνης.

Ας μας εξηγήσει κάποιος πως πέρασαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς εν μέσω της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 με όλο το Ναυτικό αναπτυγμένο στο Αιγαίο.

Και η εθνική κυριαρχία της χώρας συνεχίζει να σφυροκοπείται με την Άγκυρα να ελέγχει χρόνους αντίδρασης.

Mε μία νέα ΝΟΤΑΜ την A4371/16 η Αγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συμφωνία αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και διακήρυξε ότι οτιδήποτε κινείται σε αυτές τις περιοχές στην θάλασσα και στον αέρα οφείλει να ενημερώνει τα τουρκικά κέντρα ελέγχου, σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

To κείμενο της ΝΟΤΑΜ έχει ως εξής:

NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:

THE NOTAM ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF GREECE’S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER “THE 1914 SIX POWERS” DECISION AND “THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS)AND “THE 1947 PARIS PEACE TREATY”.SEMADIREK (SEMOTHRACE), BOZBABA (AYA EVSTRATIOS),IPSARA(PSARA),SAKIZ (CHIOS),AHIKERYA (NICARIA),LIMNI (LEMNOS),MIDILLI(MITYELENE),SISAM (SAMOS), ILEKI (TILOS),HERKE (CALKI), MEIS (CASTELLORIZO) MENTIONED IN THE NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS. THUS SEMADIREK (SEMOTHRACE), BOZBABA (AYA EVSTRATIOS),IPSARA (PSARA),SAKIZ (CHIOS), AHIKERYA (NICARIA),LIMNI (LEMNOS),MIDILLI (MITYELENE),SISAM (SAMOS), ILEKI (TILOS), HERKE (CALKI),MEIS (CASTELLORIZO) AND/OR HER TERRITORY MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENARIO/CONCEPT OF ANY MILITARY TRAINING OR EXERCISE.

Και η πολιτική ηγεσία απαντά με τον αφοπλισμό της χώρας… Δείτε τι είχαμε γράψει στο άρθρο μας Προς εθνική προδοσία από τον Α.Τσίπρα – Μόνη ελπίδα του έθνους οι Ένοπλες Δυνάμεις – Ξεφτιλίστηκε το Υπουργείο Εξωτερικών