Τρίτη, Οκτωβρίου 18

Και η ΕΕ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ δίνουν ασφαλές πέρασμα στον ISIS στην Μοσούλη αντί να τον καταστρέψουν

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

TOYΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ

Translate this page:
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Kαι η ΕΕ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ παραχωρούν ασφαλές πέρασμα στους μαχητές του ISIS στην Μοσούλη για να πάνε πρώτα στην Συρία και να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων και του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ και ακολούθως αρκετοί από αυτούς θα περάσουν στην Ευρώπη διαμέσου του Αιγαίου μαζί με πρόφυγες και μετανάστες.
«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τζούλιαν Κινγκ ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας.
Προειδοποιεί για επικείμενη εισβολή μαχητών του ISIS sτην Ευρώπη εάν πέσει το προπύργιο της οργάνωσης στη Μοσούλη μετά την ιρακινή επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.
«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τζούλιαν Κινγκ.
«Ακόμη και ένας μικρός αριθμός (τζιχαντιστών) αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή», δηλώνει ο βρετανός ευρωπαίος επίτροπος.
Οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν την ευρεία στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.
Γύρω στις 30.000 άνδρες των ιρακινών ομοσπονδιακών δυνάμεων μαζί με 600 Αμερικανούς και μια πυροβολαρχία των Γάλλων αλλά και αεροπορική υποστήριξη συμμετέχουν στην επίθεση κατά του ISIS στην Μοσούλη που μαζί με την Ράκκα αποτελούν τις δύο «πρωτεύουσες» του ισλαμικού «Χαλιφάτου»
Η πτώση της Μοσούλης θα σημάνει βέβαια το τέλος του ISIS στο Ιράκ αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητές του στην Συρία καθώς οι μαχητές του θα ενισχύσουν τους εκεί ισλαμιστές.
Εάν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να συμβεί αυτό το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μην αφήσουν κανένα διάδρομο διαφυγής. Άλλωστε μεσολαβεί έρημος και πολύ εύκολα μπορεί να εντοπιστεί μια φάλαγγα 9.000 ανδρών από μια σύγχρονη Αεροπορία όπως η αμερικανική.