Παρασκευή, Οκτωβρίου 14

Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο! Wikileaks: Ο Ομπάμα έβαλε τον Κλίντον να πείσει τον Τσίπρα να υπογράψει το Μνημόνιο!

Στοιχεία που αφορούν την κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης δημοσιεύουν τα Wikileaks
- Πρόκειται για email που αντάλλασαν Κλίντον και Λευκός Οίκος για να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράψει το Τρίτο Μνημόνιο
- Ο Κλίντον απάντησε θετικά και ρώτησε: "Θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;"
- Στο παιχνίδι για να πειστεί ο έλληνας πρωθυπουργός είχε μπει και η Χίλαρι Κλίντον αλλά και η ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία!



Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί γίνεται μέσω των στοιχείων του Wikileaks για το καλοκαίρι του 2015 και λίγο πριν την υπογραφή του Τρίτου Μνημονίου από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Μπιλ Κλίντον να παρέμβει ώστε να πειστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να συμφωνήσει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Ήταν λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, όταν ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινώνησε με το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, ρωτώντας αν μπορεί να μεσολαβήσει προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας. Ο Κλίντον απάντησε ναι αλλά ζήτησε να του δώσουν "γραμμή". Ζήτησε επίσης να μάθει αν αντίστοιχη πίεση θα ασκηθεί προς την πλευρά του Βερολίνου.

Γράφει το email που δημοσιεύει το Wikileaks:

«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο email προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.

Από το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον η απάντηση ήταν: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι "Θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;" Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»






Αυτό που δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό είναι αν τελικά ο Μπιλ Κλίντον τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Την χρονική στιγμή που ο Ποντέστα ζητούσε από τον Κλίντον να μεσολαβήσει η Ελλάδα ήταν κοντά στο τέλος ενός ατέρμονου παιχνιδιού συγκρούσεων με την ΕΕ. Η Ελλάδα απέρριπτε τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Ήταν η εποχή που όλοι περίμεναν ή να καταρρεύσει η χώρα ή να βγει από την ΕΕ.

Και τι ακολούθησε; Ο πρωθυπουργός δέχθηκε την επώδυνη συμφωνία και λίγο αργότερα προκήρυξε δημοψήφισμα ζητώντας από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει. Και παρά το γεγονός ότι ο λαός απέρριψε την επώδυνη συμφωνία, ο Τσίπρας την υπέγραψε.

Και αυτή η υπογραφή, σημειώνει το Breitbart.com μπήκε λίγες ημέρες μετά την ανταλλαγή των email ανάμεσα στον Ποντέστα και το γραφείο του Κλίντον.

Είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα εάν ο Κλίντον τελικά έπαιξε ρόλο στο να υπογραφεί η συμφωνία, όμως ο αρθρογράφος θυμάται ότι η Huffington Post περιέγραφε τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό ως «ιδιαίτερα φιλικό και προστατευτικό» όταν οι δυο συμμετείχαν στο Clinton Global Initiative τον Σεπτέμβριο του 2015.

Γράφει το Breitbart: Ο Τσίπρας είχε αντιμετώπιση ροκ σταρ από ένα κοινό ιδιαίτερα φιλικό στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και αληθινοί ροκ σταρ αφού το άστρο του Κλίντον 20 χρόνια μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο, δεν λέει να δύσει.

Άλλα έγγραφα του Wikileaks δείχνουν ότι ο Ποντέστα ζήτησε την βοήθεια και άλλων για να επηρεαστεί ο έλληνας πρωθυπουργός και να δεχθεί την συμφωνία για να αποφευχθεί ένα Grexit.
Σε ένα από αυτά τα email προς την Ελένη Κουναλάκη που ήταν η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, ο βοηθός της Χίλαρι Κλίντον Τζέικ Σάλιβαν την ενημέρωνε ότι η κα Κλίντον εξέφραζε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο να αποφευχθεί ένα Grexit.