Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

William Basil: Ποιος είναι ο πράκτορας που προτείνουν να παραπεμφθεί σε δίκη για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

William Basil: Ποιος είναι ο πράκτορας που προτείνουν να παραπεμφθεί σε δίκη για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή - Κεντρική Εικόνα
Τα "Παραπολιτικά" με εκτενή δημοσιεύματα είχαν αποκαλύψει το πρόσωπό του
To όνομα του William Basil, σε πολλούς είναι άγνωστο, ωστόσο τα "Παραπολιτικά" κατά το παρελθόν με εκτενή ρεπορτάζ αναφέρθηκαν στον "αόρατο" πράκτορα της CIA ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη, για το σχέδιο "Πυθία" που είχε σχέση με τη φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 

Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2015, τα "Παραπολιτικά" βρέθηκαν στην Κάρπαθο φέρνοντας στη δημοσιότητα, την επαγγελματική του κάρτα, η οποία τον αναφέρει ως πρώτο γραμματέα Περιφερειακών Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα .
Παράλληλα τον Μάιο του 2015, τα "Παραπολιτικά" ασχολήθηκαν εκ νέου με τον "αόρατο" πράκτορα φέρνοντας στο φως το πρόσωπο του William G. Basil. Στη φωτογραφία που δηµοσίευσαν τα «Π» απεικονίζεται ένας κύριος µε πυκνό λευκό µούσι και µαύρο πουκάµισο, µαζί µε άλλα δύο πρόσωπα, µία γυναίκα και έναν άνδρα, να χαµογελάει πλατιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάιο του 2009 όταν εκείνος ήταν 60 ετών.
Τέλος τον Νοέμβριο του 2015, τα "Παραπολιτικά" αποκάλυψαν ότι ο Basil, έγινε εκπαιδευτής κατασκόπων στη φάρμα της CIA.  Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας (ένα είδος μυστικού στρατοπέδου) όπου εκπαιδεύονται οι νέοι επιχειρησιακοί πράκτορες για αρκετές εβδομάδες.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αμερικανικού τύπου, η "Φάρμα" βρίσκεται,, μέσα στο αχανές Camp Peary στη Βιρτζίνια, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ, να το επιβεβαιώνει.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "αόρατος πράκτορας" θεωρείται ως μια αυθεντία στη στρατολόγηση πληροφοριοδοτών και ξένων αξιωματούχων, στις μεθόδους αντιπερισπασμού-διαφυγής και, φυσικά, στην παρακολούθηση υπόπτων για τρομοκρατία.