Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Προϋπολογισμός 2017«Καλόμαθε η γριά στα σύκα, θα φάει και τα συκόφυλλα» Γραμματεία Οικονομικού ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

cv_apostolos_full-e1464791283623

Μια λαϊκή παροιμία λέει «καλόμαθε η γριά στα σύκα, θα φάει και τα συκόφυλλα». Ο προϋπολογισμός για το 2017 της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι εφαρμογή σε υπέρμετρο βαθμό της παλιάς συνταγής των περισσότερων Ελληνικών Κυβερνήσεων: Φόροι, Φόροι, Φόροι και Αύξηση του Κομματικού Στρατού στο Δημόσιο μαζί με συντήρηση των παρασιτικών Συντεχνιών.

Συγκεκριμένα, ο φόρος των φυσικών προσώπων αυξάνεται παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ και νέοι φόροι πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε καφέ,
τηλεφωνία, τσιγάρα (ακόμα και σε ηλεκτρονικά τσιγάρα!).
Οι προσλήψεις στο υπερμέγεθες Δημόσιο αυξάνονται, αφού ο κανόνας προσλήψεων από 1 προς 5 γίνεται 1 προς 4 (αύξηση προσλήψεων κατά 25%), χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για αναμόρφωση και ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου με υπάρχοντες πόρους.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις με προκαταβολές φόρου και άλλα τεχνάσματα, πληρώνουν πολλαπλάσιους φόρους από τους μισθωτούς, ενώ η μαύρη αγορά και η παραοικονομία «ανθεί» ανεξέλεγκτα και με την πλήρη ανοχή του Κράτους.
Όσοι θεωρούν ωστόσο, ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ανικανότητας της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μία αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική σφάλλουν, καθώς πρόκειται για μία κατ’ εξοχήν σοσιαλιστική πολιτική που ως στόχο της έχει την εξάλειψη των κοινωνικών τάξεων προς τα κάτω και την διατήρηση μίας κρατικοδίαιτης ελίτ. Από την άλλη, οι εταίροι και δανειστές μας, κάθε άλλο παρά για ένα συλλογικό συμφέρον ενδιαφέρονται, όταν επιμένουν σε τέτοιες πολιτικές με το πρόσχημα της επιβίωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Ως πρόταση για τον Προϋπολογισμό κάθε Νέας Κυβέρνησης με Δεξιά κατεύθυνση, αναφέρουμε απόσπασμα από το Οικονομικό Πρόγραμμα της Νέας Δεξιάς:
«Η φορολογία με στόχο την ανακατανομή πόρων μεταξύ των φορολογούμενων με διακανονιστή το κράτος, είναι ΚΛΟΠΗ. Ο στόχος της Νέας Δεξιάς είναι αρχικά να μειώσει και σταδιακά να καταργήσει αρκετούς από τους υπάρχοντες φόρους και όχι φυσικά να προτείνει «νέους επιπλέον φόρους». Οι φόροι πρέπει να συλλέγονται με στόχο την εύρυθμη λειτουργία ενός ευέλικτου Κράτους το οποίο θα έχει ως ύψιστο σκοπό την αποφυγή περαιτέρω φορολόγησης των πολιτών του. Το Κράτος πρέπει να πάψει να είναι «επιδοτούμενος επιχειρηματίας» που φροντίζει με βάση μικροκομματικά συμφέροντα την πρόσληψη υπεράριθμων Δημοσίων Υπαλλήλων.»
Γραμματέας Οικονομικού Νέας Δεξιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος

/neadexia.gr