Κυριακή, Νοεμβρίου 20

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ! ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΩΣ 42,4% ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Nέα βόμβα ΔΝΤ: ΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

Νέα βόμβα ρίχνει στο τραπέζι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ως φαίνεται μένει ανικανοποίητο από τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στην Ελλάδα.
Αυτή τη φορά το Ταμείο ζητεί να μπει «γερό» ψαλίδι στις κύριες συντάξεις, της τάξης του 1,8% έως 42,4%! Το ΔΝΤ απαιτεί οι συντάξεις να εξισωθούν στα επίπεδα των νέων και μικρότερων απολαβών που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει την κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων με τα ποσοστά αναπλήρωσης του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Πώς επηρεάζονται τα ταμεία

Νέα βόμβα ρίχνει στο τραπέζι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ως φαίνεται μένει ανικανοποίητο από τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στην ΕλλάδαΠρος το παρόν δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από τους Ευρωπαίους αλλά ούτε και από την ίδια την κυβέρνηση, στην πρόταση-βόμβα του ΔΝΤ. Ενδεχομένως το κυβερνητικό επιτελείο και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να την επεξεργάζονται προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να αποφευχθεί μία τέτοια μείωση ή να γίνει αποδεκτή με αλλαγές.

Πώς επηρεάζονται όμως τα ταμεία με ένα τέτοιο μέτρο;

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» για το ΙΚΑ και για συνταξιούχους με 15 έως 40 χρόνια ασφάλισης η μείωση θα κυμανθεί σε ποσοστά της τάξης του 1,8% έως και 32,5%, από 13% έως 27% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με 25 έως 35 έτη, από 0,34% έως 42,4% για τον ΟΑΕΕ με 25 έως 40 έτη ασφάλισης (κυρίως για συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ) και από 10% έως 22,6% για συνταξιούχους ΔΕΚΟ-τραπεζών με 35 έτη.

Μάλιστα από στοιχεία του ΙΚΑ φαίνεται ότι ο επανυπολογισμός κύριων συντάξεων είχε ξεκινήσει πριν καν έρθει ο νόμος Κατρούγκαλου!

Καταγράφονται από τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ δεκάδες περιπτώσεις καταβαλλόμενων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου με βάση την ηλικία των συνταξιούχων, την ασφαλιστική κλάση που είχαν όταν πήραν τη σύνταξη και το τελικό -σημερινό- ποσό μετά τις μειώσεις.
Ο ασφαλιστικός νόμος ορίζει ότι για τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων θα ληφθούν υπόψη οι ίδιες αποδοχές με τις οποίες υπολογίστηκε η αρχική σύνταξη.

.zougla.gr