Παρασκευή, Νοεμβρίου 25

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΟΧΗ! ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

dimosioi-efedreia660_31

Τα πάνω κάτω στην πρόσληψη και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, φέρνει το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου.
Σύμφωνα με το κείμενο που επικαλείται η Καθημερινή, οι μισθοί και ο αριθμός των προσλήψεων στο Δημόσιο θα βρίσκεται στην κρίση των δανειστών μέχρι το 2020!

Στο κείμενο, στο οποίο οι δανειστές ζητούν επίσης, μεταξύ άλλων, περικοπές στο εφάπαξ, αυτόματες κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο, επιτάχυνση του επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων,
αναφέρεται ότι θα πρέπει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2017-2020 να θεσπιστούν «όρια για τη μισθολογική δαπάνη και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία θα είναι συνεπή με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».
Παράλληλα στο ίδιο κείμενο επανέρχεται και το θέμα των ειδικών μισθολογίων με τους δανειστές να αναφέρουν σαφώς ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να οδηγούν σε δημοσιονομικό όφελος. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται εξοικονόμηση 23,8 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ότι οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να έχουν ως πρότυπο τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν με το νέο ενιαίο μισθολόγιο για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.
Επίσης, στο κείμενο που παρέδωσαν οι θεσμοί στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας αναφέρεται ότι στο Μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση θα αναλαμβάνει την υποχρέωση της μείωσης του μισθολογικού κονδυλίου ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της περιόδου που αφορά το Πρόγραμμα.arouraios.gr/