Δευτέρα, Νοεμβρίου 28

«Πάνε να μετατρέψουν τα ΕΥΡΩ σε BITCOIN» Γραμματεία Οικονομικού ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ


cv_apostolos_full-e1464791283623

Σχετικά με πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα σε έγκυρα μέσα ενημέρωσης  με τις Ελληνικές Τράπεζες, που εισηγούνται την φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών χάριν «καταπολέμησης της φοροδιαφυγής», η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θέτει κάποια ερωτήματα:
1. Από πότε οι τράπεζες, οι μέχρι πρότινος θησαυροφύλακες των φοροφυγάδων, κόπτονται για το μαύρο χρήμα και την φοροδιαφυγή;

2. Το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι η φοροδιαφυγή, ή η έλλειψη ρευστότητας που τους προκάλεσαν η άρση του τραπεζικού απορρήτου, η κατάργηση του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών και τα Capital Controls;

3. Πώς περιμένουν οι τράπεζες να βγουν ωφελημένες από εξωφρενικά υφεσιακά και ανελεύθερα μέτρα, όπως η φορολόγηση επί ήδη φορολογηθέντος χρήματος (επιβολή φόρου σε κάθε ανάληψη !!!), καθώς και η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος;
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ εκφράζει την ικανοποίησή της που οι τράπεζες συμφωνούν με το πρόγραμμά της, ζητώντας την φορολόγηση των πολιτών με βάση το μη καταναλωθέν εισόδημά τους και προτείνει να υιοθετηθεί εξ’ ολοκλήρου η πρότασή της για το πλαστικό χρήμα και την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, που συνοψίζεται στα κάτωθι:
1. Επαναφορά του τραπεζικού απορρήτου και του απολύτου ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών.
2. Επαναπατρισμό των κεφαλαίων χωρίς «πόθεν έσχες», με εξαίρεση πολιτικά πρόσωπα, δημοσίους λειτουργούς και υπαλλήλους.
3. Προείσπραξη σε πραγματικό χρόνο του ΦΠΑ από τις τράπεζες σε εμπορικές συναλλαγές που διενεργούνται με πλαστικό χρήμα ή διατραπεζικά, και ενθάρρυνση -αντί επιβολής της χρήσεως πλαστικού χρήματος- με την παροχή εκπτώσεως στον ΦΠΑ. Η συγκεκριμένη έκπτωση στον ΦΠΑ, θα μπορούσε να απορροφήσει και τις προμήθειες επί των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα.
Είναι βέβαιο ότι με την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα επωφεληθούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και το Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον, θα αποκατασταθεί η τραπεζική πίστη και οι τράπεζες θα αποτελέσουν και πάλι τον «ασφαλή κουμπαρά» κάθε πολίτη και επιχείρησης, αντί να θεωρούνται «Μεγάλος Αδελφός» και «Ρουφιάνος» του Κράτους.
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ λέει ένα τρανταχτό ΟΧΙ στην υπερφορολόγηση, ΟΧΙ στην εξαναγκαστική χρήση πλαστικής κάρτας, ΟΧΙ στην κατασκοπία των Πολιτών από το Κράτος με την βοήθεια των Τραπεζών.
Το εθνικό μας νόμισμα, δεν μπορεί να μετατραπεί σε «BITCOIN», καθώς η διακίνηση φυσικού χρήματος διασφαλίζει την τραπεζική πίστη, και παρέχει στους πολίτες μία πραγματική εικόνα της οικονομίας».
Απόστολος Κρητικόπουλος
Γραμματέας Οικονομικών
ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ