Τρίτη, Νοεμβρίου 15

Ανθρώπινο δικαίωμα… Η απανθρωπιά του ΣΥΡΙΖΑ

Μάνος Μαυρεδάκης

Τώρα πρέπει να φωνάξουμε όλοι ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ε όχι!

Εξομοιώνεται λέει ο γάμος με το σύμφωνο συμβίωσης, Με ποινικές και χρηματικές κυρώσεις θα τιμωρούνται εφεξής οι διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ. σύμφωνα με πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.


Όλα τα μπράβο φυσικά στην ‘’αριστερή’’ κυβέρνηση που ήρθε και έφερε τη ‘’δημοκρατία’’.

Τα περισσότερα καθεστωτικά site πιστώνουν αυτόν τον νόμο στη κυβέρνηση, και τη διαφημίζουν ως ένα απόλυτα δημοκρατικό όργανο που λειτουργεί με βάση τα ανθρωπινά δικαιώματα, χωρίς κανείς να αναφέρει όμως και τους λόγους που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Όντως είναι μια νίκη αυτός ο νόμος!, δεν είναι όμως νίκη για τον σύριζα είναι μια νίκη των κινημάτων που εδώ και χρονιά αγωνίζονται για τα ίσα δικαιώματα των πολιτών, είναι μια νίκη αυτών που ήταν στους δρόμους και διαδήλωναν για την ελευθεριά και τη δημοκρατία.

Όσο και αν προσπαθούν δεν μπορούν να μας πείσουν.

Όταν τα δολοφονικά μνημόνια ψηφίζονται καθημερινά από την κυβέρνηση και οδηγούν στο θάνατο του λαού, αυτή η ίδια η κυβέρνηση προσπαθεί μεσώ των μίντια να παρουσιάσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και να κερδίσει έδαφος κλέβοντας τα εύσημα από αυτούς που όντως αγωνίστηκαν για αυτα τα ιδεώδη.

Φτιάχνουν μια εικονική πραγματικότητα που θυμίζει τη προπαγάνδα των στρατοπέδων συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ, οπου έδειχναν τους κρατούμενους να ζουν σε έναν ‘’παράδεισο’’ με οτι μπορούσε δικαιωματικά να απολαύσει ένας άνθρωπος...

Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική, αυτός ο παράδεισος ήταν σκέτη κόλαση!

Τα καταστροφικά μνημόνια μας αφαιρούν το δικαίωμα στην υγειά τη παιδεία τον πολιτισμό και σε κάθε κοινωνικό αγαθό που δικαιούμαστε, πως μπορούν λοιπόν να μιλάνε για ανθρωπινά δικαιώματα; Όταν οι βάσεις για μια καλύτερη ζωή που βάζουν στέκουν σαν κάστρο στην άμμο.

Η κυβέρνηση σύριζα έχει παραδώσει την χώρα στους τοκογλύφους και αυτό είναι γεγονός!

Καμιά λοιπόν ‘’δημοκρατική’’ κίνηση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει όταν μια χώρα βρίσκεται υπό το καθεστώς των μνημονίων, η κυβέρνηση σύριζα δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν διάδοχο των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όλου του μνημονιακού τόξου.

Η κυβέρνηση σύριζα δυστυχώς είναι ένας άξιος υπάλληλος των δυναστών μας
sioualtec


Μάνος Μαυρεδάκης: Σχετικά με τον συντάκτη