Παρασκευή, Νοεμβρίου 18

Η ελάφρυνση χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα--Επιμένει ο Σόιμπλε:Ζητά απολύσεις και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις!

Επιμένει να μας κάνει...σαπούνια !
Επιμένει ο Σόιμπλε: Η ελάφρυνση χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα

Μια ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - «Η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια»

Ολοένα και πιο «άγριες» φαίνεται πως γίνονται οι προθέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα και σε ενδεχόμενη ρύθμιση-ελάφρυνση του χρέους της.

Μετά τον «πάγο» που έβαλε -δις- στον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος από την Αθήνα υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», ο χερ Σόιμπλε επανήλθε δριμύτερος, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη.

«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα. Η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια» επέμεινε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Και προσέθεσε: «Δεν έχει κάνει ακόμη (σ.σ. η Ελλάδα) αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Με την ελάφρυνση του χρέους δεν θα μπορεί να κάνει περισσότερα. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα»».

Το Reuters παρατηρεί ότι η Ελλάδα έχει «διασωθεί» τρεις φορές από την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά το τελευταίο πακέτο μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 86 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να τονωθεί και πάλι η οικονομία της χώρας, η οποία συρρικνώνεται διαρκώς την τελευταία επταετία.

Το πρακτορείο μάλιστα κάνει και μια αναφορά στη θέση υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που πήρε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αλλά και στη σφοδρή αντίθεση που εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε..protothema.gr