Δευτέρα, Νοεμβρίου 21

Οδηγήστε με ασφάλεια τους χειμερινούς μήνες

Οδηγήστε με ασφάλεια τους χειμερινούς μήνες
Η ώρα της προετοιμασίας για χειμερινές συνθήκες στους δρόμους έφτασε, καθώς οι πρώτες παγερές νύχτες έκαναν την εμφάνισή του νωρίτερα από το συνηθισμένο.



Για να απολαύσουν όλοι τον χειμώνα και να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις, η Opel προτείνει ορισμένες βασικές οδηγίες για ασφαλή οδήγηση και παράλληλα προσφέρει πολυάριθμα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας που μειώνουν την επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής του χρόνου.


Βασική προϋπόθεση είναι φυσικά η επιλογή του σωστού ελαστικού. Ένα ποιοτικό και σε καλή κατάσταση ελαστικό διασφαλίζει καλύτερο κράτημα στον δρόμο και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι. Το ίδιο σημαντικό είναι να γεμίζετε το δοχείο υγρού πλύσης παρμπρίζ με αντιψυκτικό. Αυτό αποτρέπει το πάγωμα των σωληνώσεων το νερού και των μπεκ, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες. Η κατάλληλη τεχνολογία κίνησης προσφέρει επίσης ξεγνοιασιά σε παγωμένους ή ολισθηρούς δρόμους. Μοντέλα όπως τα Mokka X, Insignia και Insignia Country Tourer βοηθούν τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν το χιόνι, τη λάσπη και τον πάγο χάρη στο adaptive all-wheel drive (AWD). Το σύστημα κατανέμει την ισχύ ανάλογα με τις ανάγκες σε κλάσματα του δευτερολέπτου, διασφαλίζοντας έτσι μέγιστη ελκτική πρόσφυση.


Επίσης, το προηγμένο σύστημα φωτισμού matrix IntelliLux LED προσφέρει εξαιρετική ορατότητα σε όλες τις συνθήκες, καθώς προσαρμόζεται αυτόματα και βοηθά στον εντοπισμό ζώων στην άκρη του δρόμου. Πολύ καλή λύση είναι και μια ξύστρα πάγου, καθώς θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν τα παρμπρίζ και τα παράθυρα έχουν παγώσει.


Το θερμαινόμενο τιμόνι που προσφέρεται για τα περισσότερα μοντέλα της Opel παρέχει πρόσθετη άνεση σε κρύες συνθήκες, όπως και το σύστημα πρόσθετης το οποίο διατίθεται σε όλα τα επιβατικά μοντέλα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.     
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 
 zougla.gr