Κυριακή, Νοεμβρίου 20

Κατι πινει αυτος και του εχει καψει τον εγκεφαλο..ειπε και αλλη μακακια!!!«Το χρέος δεν είναι κάτι το επείγον για να λυθεί τώρα». Τάδε έφη Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ- ΤΟΥ -ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΦΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ-ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ:ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ !

Τι κι αν οι συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης οδηγούν σύντομα στην έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους; Τι κι αν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, υπογραμμίζουν συνεχώς την ανάγκη για ..
ελάφρυνση, προκειμένου ν’ ανακάμψει η ελληνική οικονομία;
Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν πως το χρέος «δεν είναι κάτι το επείγον για να λυθεί τώρα». Ναι, καλά διαβάσατε. Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το «βασικό στοιχείο της επίσκεψης Ομπάμα δεν ήταν το χρέος».
Μάλλον ο διεθνής Τύπος έκανε λάθος…
Αναλυτικά, τα όσα είπε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ:
Ερ. Κύριε Βαρβιτσιώτη, ποια είναι η αποτίμησή σας για την επίσκεψη Ομπάμα σε σχέση με το ζήτημα του χρέους;
Απ. Νομίζω ότι το βασικό στοιχείο της επίσκεψης Ομπάμα δεν ήταν το χρέος. Όσο και να ήταν θετικές οι δηλώσεις του στην Αθήνα δεν φάνηκε να γίνονται στον αντίστοιχο τόνο στο Βερολίνο. Η επίσκεψη Ομπάμα ήταν σαφέστατα σημαντική για τη χώρα, σημαντική για την τουριστική προβολή της χώρας στην Αμερική, και βέβαια ο ίδιος ήθελε να εκφράσει τις σκέψεις του για τη δημοκρατία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης από τη γενέτειρα της δημοκρατίας, την Αθήνα.
Ερ. Εκτιμάτε ότι είμαστε κοντά στη ρύθμιση του χρέους; Η κυβέρνηση έχει βάλει ορόσημο το Δεκέμβριο…
Απ. Πιστεύω ότι δεν είμαστε κοντά σε μία ρύθμιση του χρέους έως το Δεκέμβριο. Και να σας πω και την αλήθεια δεν πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι το χρέος. Έχουμε το περιθώριο, έως το τέλος του 2018 που πληρώνουμε χαμηλό επιτόκιο και δεν έχουμε υποχρέωση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε. Έτσι και αλλιώς οποιαδήποτε ρύθμιση και να γίνει θα αφορά μετά την 1-1-2019. ‘Αρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι το επείγον να λυθεί τώρα. Μόνο για πολιτικά οφέλη θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να το κάνει.
http://www.altsantiri.gr/