Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη

Επόμενος σταθμός: Ακρόπολη
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε εφαρμογή και σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Πρώτος σταθμός είναι η Ακρόπολη και το Μουσείο, ενώ στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο
Δέλτα Φαλήρου. Περί τις 15.30 θα αναχωρήσει με το Air Force One για το Βερολίνο.

Η επίσκεψη είναι ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο μόνο ανταποκριτές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ο προσωπικός του φωτογράφος. Κατά συνέπεια η επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν καλύπτεται απ' ευθείας από ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου). Παράλληλα, κλειστοί είναι οι σταθμοί «Ακρόπολη» και «Φιξ» του Μετρό.

Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, από την κ. Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων.















Η ξενάγηση του Μπαράκ Ομπάμα:











Όλα έτοιμα για την ομιλία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου











Στη Δραπετσώνα έχει αγκυροβολήσει από την Παρασκευή η υπερσύγχρονη πολεμική μηχανή, το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Carney DDG64.

​Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το πλοίο κατέπλευσε στη χώρα μας στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του zougla.gr, από το συγκεκριμένο πλοίο γίνεται ο έλεγχος των επικοινωνιών μεταξύ του επιτελείου του Ομπάμα και των ΗΠΑ, καθώς και η διασφάλισή τους από τυχόν κακόβουλες παρεισφρήσεις και υποκλοπές.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο στις χώρες όπου πηγαίνει δεν είναι υποχρεωμένο να δίνει στις τοπικές Αρχές εσωτερικές πληροφορίες.

Για τη φύλαξη του Μπαράκ Ομπάμα, σκάφη του Λιμενικού Σώματος θα περιπολούν διαρκώς σε διάφορα σημεία του Σαρωνικού, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταλύσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.



Κέντρο της Αθήνας

Ατέλειωτη υπομονή θα πρέπει να έχουν όσοι εργάζονται στο κέντρο της πόλης και σήμερα, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν θα καταστήσουν το κέντρο απροσπέλαστο για όσους μετακινούνται με δικό τους όχημα.

Στις ταράτσες κτηρίων βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ.





Λόγω των μέτρων ασφαλείας έχει εκδοθεί επίσης η ΝΟΤΑΜ A2502/16 No Fly Zone, για όποιον θα θελήσει να πετάξει με το drone (μη επανδρωμένο πτητικό μέσο) του εντός Αττικής! Η No Fly Zone αρχίζει 15 και 16 Νοεμβρίου από 0` πόδια από την επιφάνεια θαλάσσης (MSL -Mean Sea Level) μέχρι τα 10,000` MSL. Δηλαδή όλος ο εναέριος χώρος στο λεκανοπέδιο είναι κλειστός για τις πτήσεις μη επανδρωμένων πτητικών μέσων.



Απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διακοπές κυκλοφορίας στα μέρη απ' όπου διέρχεται η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα, ισχυρές περιφρουρήσεις, ενεργοποίηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη ΓΑΔΑ, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες.

Κλειστοι θα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφτεί τους εν λόγω χώρους. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να πραγματοποιήσει μία «ιστορική» όπως χαρακτηρίστηκε ομιλία στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Αναφορικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις, τουλάχιστον 4.500 αστυνομικοί  βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να υποστηριχθεί το σχέδιο για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου.

Από κάθε σημείο απ' όπου περνά η αυτοκινητοπομπή του Μπαράκ Ομπάμα εξερευνάται εξονυχιστικά από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών και κλείνει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη διέλευση.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός εξοπλισμός απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων.



Στις ταράτσες κτηρίων βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ, επιτηρώντας τη διέλευση και τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων.http://www.zougla.gr/