Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

«ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!» ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΥΠΟΥ ΖΟΛΩΤΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ! ΜΕ «ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ» Ο ΠΡΩΗΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ! «ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΝΑΤΕ…» ΕΙΠΕ Η «ΚΟΥΤΣΗ ΧΗΝΑ» ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

obito2

 «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»! ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» Ο «ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ» ΟΜΠΑΜΑ! – ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ… ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΜΑΣ! (ΤΥΧΑΙΟ;) – ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.. 
Αυτήν την ώρα, στην ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο αμερικανός Πρόεδρος ξεπερνάει τον ίδιο του τον εαυτό! Και τι δεν είπε…

Με μια ομιλία τύπου Ζολώτα, διανθισμένη δηλαδή με αρκετές ελληνικές λέξεις όπως αυτή που εκφωνήθηκε το 1957 στην Ουάσινγκτον, ξεκίνησε ο Μπαράκ Ομπάμα την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου.
Ξεκίνησε λέγοντας «Γεια σας» και «καλησπέρα»«εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας», που είναι στίχος από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη.
Μιλώντας για την λίγο περισσότερο από 24ωρη εμπειρία του… από Ελλάδα, χρησιμοποίησε λέξεις όπως «φουστανέλα», «σπανακόπιτα», «ούζο», ενώ αναφέρθηκε και στο πιο λαμπρό (ελληνικό) αστέρι του «μαγικού κόσμου» του NBA, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!
Εκτός από αυτά, ωστόσο, έκανε πολλές αναφορές σε Έλληνες που «φώτισαν» τον κόσμο, όπως ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Θουκυδίδης και άλλοι. Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει τη λέξη «δημοκρατία», αλλά και τον «δήμο», το «κράτος» και πολλές ακόμη!
Ο Πλανητάρχης είχε κάνει τα… μαθήματά του, αφού η προφορά του στις περισσότερες απόπειρες ήταν εξαιρετική!
Επανέλαβε ότι ήθελε πολύ το τελευταίο του ταξίδι να είναι στην Ελλάδα κάνοντας αναφορά στη λέξη «φουστανέλα» και τους ετήσιους εορτασμούς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Mεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του τα εξής:
Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Ξέρουμε ότι αυτό είναι καλύτερο για τους νεους ανθρώπους. Να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματικότητα. Να ενδυναμώσουμε ένα κοινωνικό πακέτο ώστε το δίχτυ ασφαλείας να υπάρχει για όλους τους ανθρώπους και να μπορούν όλοι να ξαναβρούν θέσεις εργασίας. Να διασφαλίσουμε ότι τα συνδικάτα δεν θα είναι εναντίον μας. Να έχουμε την υποστήριξη των εργαζομένων. Ακόμα και αν υπάρχει ένα ελεύθερο εμπόριο να μπορουν οι εργαζομενοι να βλέπουν τα πλεονεκτήματα.
Ανέλαβα τα καθήκοντα μου σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ολοι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Ζητήσαμε από τους πιο πλούσιους να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Δεν θέλαμε κάτι τέτοιο να πλήξει την Wall Street. Ειχαμε πέρυσι την μεγαλύτερη αύξηση μισθών. Μειώσαμε το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η υγεία είναι ένα δικαίωμα για όλους. Διπλασιάσαμε την δική μας παραγωγή φιλική προς το περιβάλλον.
Τα λέω όλα αυτα όχι γιατί επιλύσαμε όλα τα προβλήματα. Η δική μας εργασία κρίνεται ατελής. Υπάρχουν άνθρωποι στις ΗΠΑ που ανησυχούν για το μέλλον τους που δεν έχουν καλές απολαβές. Όμως οι πολιτικές που σας περιέγραψα δείχνουν το μονοπάτι. Όταν οι άνθρωποι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον δεν θα στραφούν σε σκοτεινές δυνάμεις.
Εδω στην Ελλάδα ξέρω ότι είναι δύσκολα. Αν είμαστε τίμιοι μπορουμε να πούμε ότι υπήρχε ένα μείγμα εξωτερικών και εσωτερικών δυνάμεων. Υπήρχε πρόβλημα με το χρέος, με τις θέσεις εργασίας. Ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που κάνατε εσείς οι έλληνες. Εγω το κατανοώ. Ενα μερος της επίσκεψής μου είναι να καταδείξω τα βήματα που εγιναν. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνησή του. Θα συνεχίσετε να έχετε την υποστηριξη των ΗΠΑ και θα συνεχώση να λεω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθουν μέτρα για να βοηθηθεί η οικονομία. Το χρεος είναι το κλειδί για να ανακάμψει η Ελλάδα. Ολοι πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει μέλλον. Δεν πρέπει να μεταναστεύετε αλλου. Να μείνετε εδώ και να ευημερήσετε. Η Ελλάδα θα δει καλύτερες μέρες.
Σε όλη σας την ιστορία πολεμήσατε κατα των πιθανοτήτων. Η οικονομία είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Αυτό με φέρνει σε άλλη μια πρόκληση. Πως αυτός ο πολυμορφικός κόσμος μπορεί να βοηθήσει τα δικαιώματα των πολιτών. Η δημοκρατία γίνεται πιο δύσκολη όταν υπάρχουν άνθρωποι απο διαφορετικα περιβάλλοντα και προσπαθουν να συμβιώσουν.
Στον κόσμο μας βλέπουμε αυτό το μείγμα δυνάμεων που είναι δύναμη αλλά και αντικείμενο συγκρούσεων. Η ανταλλαγή πληροφοριών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής μας. Τώρα όλοι γνωρίζουν τα πάντα για το πως ζουν οι αλλοι και αισθάνονται απειλούμενοι αν καποιοι δεν ακολουθουν την πεπατημένη. Είμαστε σε μια πραγματικότητα που οι πολιτισμοι συγκρουονται και καποιοι θα βρουν καταφυγιο στον εθνικισμο. Σε χώρες που εχουν μπει τα σύνορα από την αποικιοκρατία υπάρχει καχυποψία και κάποιες ελιτ εχουν απομακρυνθεί από την καθημερινότητα των πολιτων.

Ανθρωποι αισθάνονται αποκομμένοι από τις κυβερνήσεις τους. Εμε΄ς οφείλουμε να έχουμε πιο ανοικτή, πιο αποτελεσματική διακυβέρνηση. Πρέπει να υπάρχουν ευήκοα ώτα. Εδω στην Ευρωπη η πρόοδος που ε΄χει συντελεστεί είναι σημαντικά στοιχεία. Η ΕΕ είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην ανθρώπινη ισυορία. Ο κόσμος χρειάζεται μια ευημερούσα ευρωπη.
Γνωρισα νεους ανθρώπους που επέλεξαν την ελπίδα έναντι του φόβου σε κάθε γωνια του κόσμου. Εδώ λοιπόν άκουσα πολλές φορές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Γυναίκες και άνδρες όπως αυτοί που φτάνουν στην Ελλάδα μου δίνουν ελπίδα. Ζουμε και ονειρευόμαστε κάτω από τον ίδιο ήλιο. Μίλησε για φιλότιμο (παλι ελληνικα). Φιλότιμο. Το βλέπω κάθε μέρα και μου δίνει ελπίδα. Στο τέλος τα πάντα έχουν να κάνουν μ’ εμας.
Το πιο σημαντικό αξίωμα δεν είναι του προέδρου αλλα του πολίτη. Σε όλα τα έθνη, τις χωρες μας πάντοτε οι πολίτες θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για τις αξίες και τα ιδανικά που θα μας διακατέχουν. Τον δήμο (ελληνικα) που αποτελείται από εμας. Ζητω η Ελλάς ανέκραξε ο αμερικανός Πρόεδρος κλείνοντας την ομιλία του.




Δείτε σε ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ:
Πριν την ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ο Αμερικανός Πρόεδρος πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο! Επισκέφθηκε τον Παρθενώνα

Η επίσκεψη του Πλανητάρχη την Ακρόπολη…
Μεγάλη απρέπεια όμως από τον Ομπάμα…

Την επίσκεψη του καλύπτει μόνο αμερικανικό δίκτυο…

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ εξασφάλισε όμως από τώρα την πρώτη εικόνα…
CxX-tboUoAAiVBk
Δείτε περισσότερες εικόνες:
obama-akropoli-epano 1
obama-akropoli-epano-7890
Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη είναι από νωρίς το πρωί δρακόντεια, με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της.
Oι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας – Διονυσιακού Θεάτρου) σήμερα έως τις 14:00 είναι κλειστοί για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αμέσως μετά θα μεταβεί στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία.
Δείτε την εικόνα πριν από λίγο:




Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

 http://www.makeleio.gr/