Κυριακή, Νοεμβρίου 27

Κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας - Ένας αγνοούμενος στη Ζάκυνθο

Σε συναγερμό πυροσβεστική και αστυνομία στη Ζάκυνθο για τον εντοπισμό 33χρονου άντρα το αυτοκίνητο του οποίου εντοπίστηκε ντελαπαρισμένο μετά τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής που ερευνά την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άντρας έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες το βράδυ, γεγόνος που ανησύχησε τους οικείους του και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, οπότε και άρχισαν οι έρευνες.
Την ίδια ώρα πλημμυρισμένα σπίτια, χωράφια – λίμνες και απελπισμένοι κάτοικοι συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας στη Ζάκυνθο ως αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου.
Σε όποιο σημείο και εάν βρεθεί κανείς θα συναντήσει εικόνες που μόνο «Βενετία» θυμίζουν με δρόμους απροσπέλαστους αφού το νερό έχει καλύψει χωράφια – τράφους- και οδόστρωμα.
Από το ξημέρωμα στη μάχη έχουν ριχθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρώντας σε κάθε κλήση που δέχονται.






Σύμφωνα το «merazante.gr» εκτός μάχης έχουν τεθεί δυο οχήματα της πυροσβεστικής λόγω ντελαπαρίσματος σε παρακείμενο τάφρο στην περιοχή των Αμπελοκήπων και των Πηγαδακίων χωρίς τραυματισμούς.
Την ίδια στιγμή έρχονται ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ Πάτρας με βάρκες ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που δεν μπορούν με αυτοκίνητα.
Επι ποδός και η αστυνομία που τοποθετεί κορδέλες που απαγορεύουν την κυκλοφορία στα σημεία που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα.
Στην πόλη της Ζακύνθου και την περιοχή Αγία Τριάδα ένας παλιός μπαζωμένος χείμμαρος είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσει τόνους λάσπης με τους αγανακτισμένους πολίτες εντός και εκτός πόλης να κάνουν λόγου για απουσία του κράτους σε ότι αφορά τη λήψη αντιπλυμμηρικών μέτρων από πολύ νωρίς.
Αττική
Στην Αττική, συναγερμός σήμανε στις 02:45 τα ξημερώματα στην πυροσβεστική καθώς η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές.
Αρκετά υπόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν γιατί μετατράπηκαν σε ποτάμια. Νωρίς το πρωί έκλεισαν και σταθμοί του Μετρό, καθώς είχαν πλημμυρίσει.
Είκοσι συνεργεία της πυροσβεστικής με 45 άνδρες επιχειρούσαν ολόκληρη την νύχτα. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 200 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η κατάσταση ήταν τέτοια, που ακόμη και στην Κυψέλη, η πυροσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομο που είχε εγκλωβιστεί σε ακινητοποιημένο ΙΧ στην οδό Ευελπίδων.
kak 2
Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο Μενίδι, όπου 3 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε ΙΧ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Αγ.Τριάδας.
kak 1
Η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων στην Κυψέλη, το Πολύγωνο, και τα Κάτω Πατήσια, τον Λυκαβηττό αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
kak 3
Με το πρώτο φως της ημέρας τα συνεργεία των δήμων βγήκαν στους δρόμους για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Στην λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος του Βύρωνα, χώματα είχαν καλύψει το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο μποτιλιάρισμα όταν μπουλντόζες του δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν το δρόμο.newmoney.gr