Σάββατο, Νοεμβρίου 12

Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ δεν υποστηρίζει νέα μετρά λιτότητας

ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΝΔ
Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ δεν υποστηρίζει νέα μετρά λιτότητας
Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων προχώρησε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Κατηγορηματικός ότι "αλλαγή της συμφωνίας και τέταρτο μνημόνιο επιδιώκει μόνο η ΝΔ", εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας πως "διακαής της πόθος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η αποτυχία του προγράμματος".

Σε ο,τι αφορά στις διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ και στις δηλώσεις Ράις για το θέμα των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Ο κ. Ράις είπε οτι το ΔΝΤ δεν υποστηρίζει νέα μετρα λιτότητας για την Ελλάδα", συμπληρώνοντας ότι ο στόχος ειναι νακλείσει η αξιολογηση, να υπάρξει λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως "το επόμενο διάστημα θα υπάρξει διαβούλευση. Θα ακούσουμε τον πρόεδρο και τα νέα μέλη και θα καταλήξουν στην πρότασή τους για το χρονοδιάγραμμα. Ως προς το τίμημα περιμένουμε να δούμε το θα αποφασίσει και το ΣτΕ. Όσο για τα κριτήρια, ισχύει ο νόμος Παππά", τόνισε
Στόχος της κυβέρνησης είναι την 5η Δεκεμβρίου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να συζητηθούν από εκεί και πέρα τα μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως σημείωσε είναι πιθανή το επόμενο διάστημα η επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ.


Πηγή: | iefimerida.gr