Δευτέρα, Νοεμβρίου 21

Μια αισθητικός μας αποκαλύπτει τα μυστικά ομορφιάς

Μια αισθητικός μας αποκαλύπτει τα μυστικά ομορφιάς Μια αισθητικός μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά ομορφιάς που γνωρίζει… εκ πείρας ότι ισχύουν και θα ισχύουν για πάντα.
Ποια είναι αυτά; Σημειώστε τα… SOS της ομορφιάς:

1. Μην παραλείπετε τον συστηματικό καθαρισμό της επιδερμίδας, πρωί και κυρίως βράδυ. Ακόμα κι αν δεν μακιγιάρεστε, οι ρύποι, η σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα στερούν από την επιδερμίδα τη λάμψη και τη φρεσκάδα της και δεν της επιτρέπουν να αξιοποιήσει σωστά τα δραστικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης που ακολουθούν.

2. Μη «κολλάτε» για χρόνια στο ίδιο μενού περιποίησης. Οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν με την ηλικία, με τις εποχές, με τις διακυμάνσεις των ορμονών μας, με τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε. Προσαρμοστείτε ανάλογα και δεν θα χάσετε.

3. Πίνετε τα κλασικά «8 ποτήρια νερό την ημέρα» - είναι δίχως άλλο, μια συνήθεια ευεργετική για τον οργανισμό. Όμως, η αφυδατωμένη επιδερμίδα χρειάζεται δραστικότερα μέσα για να «ξεδιψάσει». Τροφοδοτήστε την με την απαραίτητη υγρασία, επιλέγοντας μια ισχυρή ενυδατική σύνθεση, κατά προτίμηση εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ.

4. Ουκ εν τω πολλώ… έλεγαν οι αρχαίοι. Το πολύ δεν είναι καλό ούτε στη φροντίδα προσώπου. Χρησιμοποιείτε τις καλλυντικές κρέμες σας με μέτρο. Απλώνοντας μια πλούσια στρώση δεν βοηθάτε την επιδερμίδα σας περισσότερο, αντίθετα, την επιβαρύνετε, την κάνετε να ασφυκτιά και πιθανότατα θα την αναγκάσετε να αντιδράσει με σπυράκια και μαύρα στίγματα.

5. Δώστε χρόνο στα καλλυντικά να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν για την επιδερμίδα σας. Μπορείτε να απορρίψετε άμεσα μια αντιγηραντική κρέμα γιατί δεν σας αρέσει η υφή ή το άρωμά της ή να διακόψετε τη χρήση εάν αισθανθείτε ότι ερεθίζει το δέρμα σας. Μην την αδικείτε όμως επειδή δεν «έσβησε» τις ρυτίδες μέσα σε λίγες μέρες…

6. Μη μακιγιάρεστε ποτέ χωρίς να έχετε προηγουμένως εφαρμόσει κρέμα ενυδάτωσης. Οι χρωστικές του μέικ απ χρειάζονται απαραίτητα ένα λείο καμβά για να απλωθούν ομοιόμορφα και σε διάρκεια. Επιπλέον δε, ταλαιπωρείτε την επιδερμίδα σας.

7. Μετά τα 30, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, προσθέστε οπωσδήποτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιποίησης, την απολέπιση. Από τη δεκαετία αυτή, οι φυσικοί ρυθμοί ανανέωσης των κυττάρων αρχίζουν να επιβραδύνονται και η επιδερμίδα χρειάζεται μια μικρή «χείρα βοηθείας». Με την τακτική απομάκρυνση των συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων, όχι μόνο θα ξαναβρεί τη φωτεινότητά της, αλλά θα είναι περισσότερο δεκτική στα δραστικά συστατικά της αντιγηραντικής κρέμας που χρησιμοποιείτε.

8. Μη σταματάτε τη φροντίδα της επιδερμίδας στο πιγούνι. Ο λαιμός, όπως και το ντεκολτέ, έχουν τις ίδιες ακριβώς ανάγκες ενυδάτωσης και προστασίας.

9. Οι κρέμες σύσφιξης μπορούν να προσφέρουν ένα άμεσο εφέ lifting, μπορούν να καθυστερήσουν ή να περιορίσουν τη χαλάρωση - ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου– δεν μπορούν όμως να την αναστρέψουν. Ο νόμος της βαρύτητας αντιμετωπίζεται με πιο δραστικές λύσεις.

10. Όσα καλλυντικά κι αν έχετε στο μπάνιο σας, όσες θεραπείες προσώπου κι αν κάνετε, αν δεν υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής - ισορροπημένη διατροφή, αλκοόλ με μέτρο, σωστό ύπνο, λιγότερο στρες, λιγότερο τσιγάρο, περισσότερη άσκηση - δεν θα καταφέρετε να εμποδίσετε το χρόνο να αφήσει τα σημάδια του στην επιδερμίδα.

Πηγή:in2life.gr govastileto.gr