Κυριακή, Νοεμβρίου 13

Ερντογάν και Πούτιν καθαρίζουν τους "στάβλους του Αυγεία" από τις... ΜΚΟ


Ερντογάν και Πούτιν καθαρίζουν τις ΜΚΟ με τους πράκτορες. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη τους επιχορηγούμε με άφθονο κρατικό χρήμα, ώστε να αγωνίζονται για τη Νέα Τάξη... εναντίον της ανθρωπότητας.

Ο Ερντογάν απαγορεύει 370 ΜΚΟ δημοσιεύει "ΤΟ ΒΗΜΑ":

Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν τις δραστηριότητες 370 μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα παιδιά, κατηγορώντας τις για σχέσεις με την τρομοκρατία.


Η κυβέρνηση διευρύνει τις διώξεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς υπεραμύνθηκε αυτής της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων των ΜΚΟ, η οποία ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Εσωτερικών.
«Οι οργανώσεις δεν κλείνουν, αναστέλλεται η δραστηριότητά τους. Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε ο Κουρτουλμούς.
«Η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει την τρομοκρατία σε τόσα διαφορετικά μέτωπα. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε τους κρατικούς θεσμούς από τους Γκιουλενιστές. Ταυτόχρονα μαχόμαστε εναντίον των κούρδων μαχητών και του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους.
Από τις 370 ενώσεις στις οποίες αφορά η απαγόρευση, 153 κατηγορούνται ότι συνδέονται με την κίνηση του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, 190 με την κουρδική ανταρτική οργάνωση PKK, 19 με τη μαχητική οργάνωση της άκρας αριστεράς DHKP-C και οκτώ με το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο πρόσθεσε πως οι έρευνες αναφορικά με τις οργανώσεις συνεχίζονται και υπογράμμισε πως είναι «αποφασισμένο να καταπολεμήσει όλες τις δομές, οργανώσεις και θεσμούς που έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις».
Μεταξύ των οργανώσεων που επλήγησαν από το μέτρο είναι σώματα που αντιπροσωπεύουν δικηγόρους και ο τουρκικός δικηγορικός σύλλογος υπογράμμισε πως «θα πάρει θέση εναντίον οποιασδήποτε παράνομης παρέμβασης σε νομικές εταιρείες».

«Είναι αδύνατο για εμάς να θεωρήσουμε δημοκρατικό το κλείσιμο ή τη διακοπή των δραστηριοτήτων οργανώσεων χωρίς δικαστικές αποφάσεις» προσθέτει σε δήλωσή του.
Ενώ για τον "Πούτιν που διώχνει από τη Ρωσία τις ανεπιθύμητες ΜΚΟ" είχε γράψει "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"... (τους ξέφυγε και ένα λαθάκι στον τίτλο)



Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο έναν νόμο ο οποίος καταγέλλεται από τους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και επιτρέπει στις αρχές να θέτουν υπό απαγόρευση τις ξένες οργανώσεις που είναι εγκατεστημένες στη Ρωσία και θεωρούνται "ανεπιθύμητες".

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είχε ζητήσει από τον αρχηγό του ρωσικού κράτους να ασκήσει βέτο στον νόμο αυτό, ο οποίος σύμφωνα με πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις αποτελεί μια μορφή καταστολής των φωνών που επικρίνουν την εξουσία και θεσπίζεται λιγότερο από τρία χρόνια έπειτα από έναν άλλο αμφιλεγόμενο νόμο περί "πρακτόρων του εξωτερικού".
Το κείμενο, το οποίο ψηφίσθηκε και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου και υπογράφηκε από τον πρόεδρο μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, "προβλέπει ότι μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπιθύμητη η δραστηριότητα μιας ξένης ή διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία συνιστά απειλή για τα συνταγματικά θεμέλια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την αμυντική ικανότητα της χώρας ή για την ασφάλεια της κυβέρνησης", υπενθύμισε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
Ο νόμος παρουσιάσθηκε από τους υποστηρικτές του ως ένα "προληπτικό μέτρο" απαραίτητο μετά την υιθοθέτηση, πέρυσι, κυρώσεων χωρίς προηγούμενο από τους Δυτικούς κατά της Ρωσίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.
Δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να απαγορεύουν ξένες μκο και να διώκουν τους εργαζομένους τους, οι οποίοι θα κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως έξι ετών ή θα μπορεί να τους απαγορευθεί η είσοδος στη ρωσική επικράτεια.
Επιτρέπει επίσης να μπλοκάρονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί οργανώσεων καθώς και η πρόσβασή τους στα μέσα ενημέρφωσης, ενώ οι ρωσικές οργανώσεις που λαμβάνουν κεφάλαια από οργανώσεις που κρίνονται ανεπιθύμητες θα πρέπει "να λογοδοτούν" για τις πράξεις τους.
Οι βουλευτές επικαλέσθηκαν την ανάγκη να μπει ένα φράγμα "στις καταστροφικές οργανώσεις" που εργάζονται στη Ρωσία, όπου μπορούν να απειλήσουν "τις αξίες του ρωσικού κράτους" και να υποθάλψουν "χρωματιστές επαναστάσεις", όπως έχουν αποκληθεί τα φιλοδυτικά κινήματα που συγκλόνισαν τα τελευταία χρόνια μερικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
Ο ΟΑΣΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τις "αόριστες και ασαφείς διατυπώσεις" που "επιβάλλουν σοβαρούς περιορισμούς σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών δημοκρατικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου".
Για τους επικριτές του νόμου, αυτή η ασάφεια επιτρέπει επίσης στις αρχές να στρέφονται εναντίον ξένων επιχειρήσεων. Η εισαγγελία θα μπορεί εξάλλου να επιβάλλει τον χαρακτηρισμό της "ανεπιθύμητης" σε μια οργάνωση χωρίς να χρειάζεται απόφαση της δικαιοσύνης.
Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων καταδίκασαν αυτόν τον νόμο, ο οποίος χαρακτηρίσθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία "τελευταίο κεφάλαιο στην άνευ προηγουμένου καταστολή των μη κυβερνητικών οργανώσεων".
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW), ο νόμος "αντανακλά αναντίρρητα στην τάση του Κρεμλίνου να καταστέλλει τις ανεξάρτητες φωνές και την ανεβάζει σ' ένα νέο επίπεδο". "Στόχος αυτού του νέου νόμου είναι στην πραγματικότητα οι ρωσικές οργανώσεις", καθώς τις "αποκόπτει από τους διεθνείς εταίρους τους, τις απομονώνει", πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

  Facebook

http://antizitro.blogspot.gr/