Τετάρτη, Νοεμβρίου 30

Πώς να είμαι ελκυστική; Η επιστήμη μίλησε!

Το top χαρακτηριστικό που πρέπει να έχεις σύμφωνα με την επιστήμη!

Θέλεις ένα δεύτερο ραντεβού ή να διατηρήσεις μια μακροχρόνια σχέση; Τότε ξέχασε τους κομπασμούς – έρευνα δείχνει πως γυναίκες και άντρες έλκονται από την ταπεινοφροσύνη στους πιθανούς συντρόφους τους. Μα ταπεινοφροσύνη;

Τι λέει η θεωρία



Έχεις ερωτευτεί ποτέ κάποιον αλαζόνα ή έναν εγωιστή; Αν η απάντηση είναι «ναι» το πιθανότερο είναι πως δεν είχε καλή κατάληξη. Πιθανότατα αυτό συνέβη επειδή οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε να κάνουμε σχέση με έναν άνθρωπο ευγενικό, που δείχνει σεβασμό στους γύρω του και είναι ταπεινός.
Ο Daryl Van Torngeren και οι συνεργάτες του έτρεξαν τρεις μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Positive Psychology το 2014 για να διαπιστώσουν εάν η ταπεινοφροσύνη είναι πράγματι ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό στις σχέσεις.
Πρώτα, οι φοιτητές τσέκαραν προφίλ φανταστικών χαρακτήρων σε έναν ιστότοπο γνωριμιών που είχαν βαθμολογηθεί κατά πόσο ήταν ευχάριστοι, ανοιχτοί, εξωστρεφείς, φιλότιμοι και όχι νευρωτικοί. Είχαν επίσης μια βαθμολογία για «όχι ταπεινός» ή «πολύ ταπεινός». Οι εγωιστές έχασαν.
πώς να είμαι ελκυστική
Οι περισσότεροι προτίμησαν να βγουν με κάποιον που ήταν ταπεινός χαρακτήρας.
Σε μια δεύτερη μελέτη, 133 συμμετέχοντες διάβασαν προφίλ ανθρώπων που φαίνονταν εγωιστές ή όχι. Και πάλι, τα προφίλ των πιο ταπεινών κέρδισαν την προτίμηση και των δύο φύλων. Σε μια τελική μελέτη, 416 άνθρωποι σε σχέση ανέφεραν πως ήταν πιο πιθανό να συγχωρήσουν το σύντροφό τους εάν τον θεωρούσαν ταπεινό ως άνθρωπο.
«Δεδομένης της τόσο ισχυρής θετικής επίδρασης της ταπεινοφροσύνης, έχει νόημα να πούμε ότι είναι ένα πολύ επιθυμητό χαρακτηριστικό στους άλλους και ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να προσπαθήσει ο καθένας να καλλιεργήσει στον εαυτό του», επισημαίνει ο Daryl Van Torngeren.
Πώς να είμαι ελκυστική; Διάβασε πώς θα πετύχεις την ταπεινοφροσύνη στη σελίδα 2.






shape.gr/