Τρίτη, Νοεμβρίου 22

Γιορτές και γλυκά! Έτσι θα καταφέρετε να μην πάρετε βάρος

Γιορτές και γλυκά! Έτσι θα καταφέρετε να μην πάρετε βάρος
Οι γιορτές πλησιάζουν και οι πειρασμοί θα είναι πολλοί. Τα γλυκά των Χριστουγέννων, έχουν αρχίζει ήδη να μπαίνουν στα σπίτια μας και ο κίνδυνος της αύξησης βάρους παραμονεύει.
Υπάρχουν κάποια μυστικά, ώστε να μην στερηθούμε τις γλυκές απολαύσεις, αλλά και να μπορούμε μετά τις γιορτές να μπούμε στα ρούχα μας.

Αρχικά, η επιλογή των γλυκών, είναι από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να προσέξουμε. Αν είναι δυνατόν να τα έχουμε φτιάξει μόνες μας, ακόμα καλύτερα, αφού έτσι θα ξέρουμε και τι τρώμε.
Επίσης, ανάμεσα στα γλυκά, υπάρχουν και κάποια που είναι πιο… αθώα, όπως τα μελομακάρονα, που έχουν σχεδόν τις μισές θερμίδες, από τους κουραμπιέδες!
Ακόμα ένα μυστικό, είναι η ποσότητα. Είτε στην περίπτωση που τα φτιάξουμε, είτε όμως και αν τα αγοράσουμε, δεν θα πρέπει να παίρνουμε περισσότερα από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε. Είναι βέβαιο πως… θα τα φάμε όλα!
Βασικό πολύ είναι να κρατάμε αποστάσεις από τον πειρασμό! Πως μπορεί α γίνει αυτό; Αν δεν τα έχουμε στολισμένα σε μέρη που έχουμε συχνή πρόσβαση, όπως σαλόνι κουζίνα. Μπορείτε να τα κρατάτε φυλαγμένα σε ένα ντουλάπι που δεν το ανοίγετε συχνά, όταν έρχονται καλεσμένοι να τα βγάζετε και μετά πάλι πίσω.
Τέλος, στην περίπτωση που φτιάξετε μόνες τα γλυκά σας, φροντίστε όσο τα ψήνετε, να έχετε φάει πριν. Ο συνδυασμός του…. μεθυστικού αρώματος με την πείνα που θα έχετε αν δεν έχετε φάει, δεν είναι ότι καλύτερο!