Αεροσκάφος που μετέφερε βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές συνετρίβη στην Κολομβία

81 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ - 6 ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ - ΕΙΧΕ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Έξι είναι, σύμφωνα, με την επίσημη ανακοίνωση, οι επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν αεροσκάφος που μετέφερε 81 άτομα μεταξύ των οποίων μια ολόκληρη ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας συνετρίβη στην Κολομβία.

Πρόκειται για την πτήση RJ85 της αεροπορικής εταιρείας Lamia η οποία είχε αναχωρήσει από την Βολιβία με κατεύθυνση το διεθνές αεροδρόμιο Μεντεγίν της Κολομβίας, όταν κατέπεσε στην τοποθεσία Cerro Gordo. 


Το αεροσκάφος μετέφερε 72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε η οποία μετέβαινε στην Κολομβία προκειμένου να παίξει ενάντια στην Ατλέτικο Νασιονάλ την Τετάρτη για τους τελικούς του Copa Sudamerica στο Μεντεγίν. Πολλοί αθλητικοί δημοσιογράφοι ήταν επίσης ανάμεσα στους επιβάτες.

Όπως ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή, έξι άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν της συντριβής, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μεντεγίν οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25. 

Αν και αρχικά είχε μεταδοθεί ότι το αεροπλάνο έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμων, οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι λίγο πριν τη συντριβή του το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι επιζώντες είναι 13, ανάμεσα στους οποίους ο 28χρονος ποδοσφαιριστής της Σαπεκοένσε Ρεάλ Άλαν Ρουσέλ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες, ενώ η Guardian κάνει λόγο και για τουλάχιστον δύο ακόμη βραζιλιάνους αθλητές που μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε κοντινά νοσοκομεία.
(Ο Άλαν Ρουσέλ και ο Ντανίλο Παντίγια, ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας, κάθονταν μαζί στο αεροσκάφος και θεωρούνται και οι δύο επιζήσαντες του δυστυχήματος).


Κι ενώ οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, το γύρο του κόσμου κάνει τα τελευταία λεπτά βίντεο που δείχνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας λίγη ώρα πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος:

Μετά την είδηση της συντριβής, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής CONMEBOL ανακοίνωσε την αναστολή του Copa Sudamericana.

 


Πηγές: USA today, BBC, ΑΠΕ - ΜΠΕ