Δευτέρα, Νοεμβρίου 28

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ . . .

nikos-pappas-to-alter-ego-tou-a-tsipra-apo-ti-neolaia
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΖΟΥΛΙ . . .
ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.
Ο ερχομός του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Θράκη την Παρασκευή 25/11/2016 συνοδεύτηκε από ένα δώρο ως προς την μουσουλμανική μειονότητα. 
Το δώρο αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,
Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ονομάζεται «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης» και αναμένεται να καλύψει περίπου 120.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης.
Η δράση υλοποιείται με δημόσια επιχορήγηση, μέσω της οποίας κάθε δικαιούχος θα επιλέγει τον πάροχο και το πρόγραμμα που τον εξυπηρετεί. 
Το συνολικό κόστος της ανέρχεται στα 3,72 εκατ. ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση θα καλύψει το κόστος χορήγησης του απαραίτητου εξοπλισμού (δορυφορικό – τερματικό - «πιάτο» και αποκωδικοποιητής, καλωδίωση και εξαρτήματα) και, κατά περίπτωση, και την εγκατάσταση. 
Επίσης, οι πάροχοι δεσμεύονται να παρέχουν στους δικαιούχους δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό, πρόσβαση στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας.
Ο υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε για το πρόγραμμα: «Το έργο συμβάλλει στην εξοικείωση των μειονοτικών πληθυσμών με τις ραγδαία εξελισσόμενες δορυφορικές τεχνολογίες και υπηρεσίες, στη μείωση του ψηφιακού φάσματος μεταξύ των Ελλήνων πολιτών στις διάφορες περιοχές της επικράτειας και στην ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην πληροφόρηση. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας του υπουργείου, καθώς οι χάρτες συχνοτήτων που είχαν καταρτίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν, μεταξύ άλλων, χωρίς κάλυψη μεγάλα τμήματα πληθυσμών των τριών νομών, τα οποία – ως συνέπεια αυτών των επιλογών – δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο του «Σχεδίου Κοινωνικών Δράσεων στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών» το οποίο χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Την υλοποίησή του θα αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα προσπαθήσω να σας δώσω με απλά λόγια να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό. 
Λοιπόν, μιας και κατάγομαι από την Θράκη και δη από την Ροδόπη να σας ενημερώσω ότι η δωρεάν χορήγηση δορυφορικών συστημάτων σε 120.000 μειονοτικούς άφορα στο σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και όχι σε μέρος αυτής. 
Κι εδώ υπάρχει το τρυκ... το κόλπο που λέμε...
Η μειονότητα λοιπόν της Θράκης εκτείνεται τόσο στα ορεινά που ενδεχομένως σε κάποια σημεία της να υπάρχει όντως πρόβλημα στη λήψη των επίγειων καναλιών μέσω των αναμεταδοτών της DIGEA, αλλά και στα πεδινά όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην λήψη των επίγειων καναλιών. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μουσουλμάνος που ζει σε ένα μεικτό χωριό ( χωριό που διαβιούν και χριστιανοί και μουσουλμάνοι ) ή μέσα στην Κομοτηνή ή την Ξάνθη έχει δικαίωμα να έχει δωρεάν και δορυφορική λήψη με ελεύθερη πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια σε σχέση με τον χριστιανό γείτονα του, που τους χωρίζει ένας δρόμος η ένα συρματόπλεγμα, ή ένας τοίχος ή ένας όροφος. Επαναλαμβάνω … στα πεδινά και ημιορεινά της Θράκης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ.
Να σας πω λοιπόν και το άλλο που το γνωρίζουν όλοι. 
Εάν τον δορυφορικό εξοπλισμό ( το κάτοπτρο ή το πιάτο που λέμε αλλιώς) τον στρέψεις σε άλλο δορυφόρο, λαμβάνεις το σήμα από δορυφόρο που στοχεύεις. Δηλαδή εάν στοχεύσεις τον TURKSAT θα βλέπεις όλα τα ελεύθερα τουρκικά κανάλια, οπότε το όλο εγχείρημα είναι … μια τρύπα στο νερό κοινώς. 
Πείτε μου τώρα γιατί ο Έλληνας χριστιανός να πληρώνει πάντα για να έχει τηλεοπτικό σήμα στο σπίτι του και ο μουσουλμάνος να το απολαμβάνει δωρεάν ; ; ; 
Γιατί το μέτρο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις ορεινές περιοχές που δεν υπάρχει τηλεοπτικό σήμα της DIGEA ; 
Γιατί η πολιτεία δεν μεριμνά και γιατί δεν απαιτεί από την DIGEA για να εγκατασταθούν και σ εκείνες τις ορεινές και ενδεχομένως προβληματικές περιοχές αναμεταδότες ώστε να έχουν όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες ελεύθερο τηλεοπτικό σήμα μέσω της DIGEA? 
Γιατί οι χριστιανοί να υποχρεώνονται να πληρώνουν για να δουν δορυφορικά τα ελληνικά κανάλια μιας και αυτά βρίσκονται μέσα στο συνδρομητικό πακέτο τόσο της COSMOTE TV όσο και η NOVA? 
Γιατί οι 2 πάροχοι δεν υποχρεώνονται από το κράτος να βγάλουν εκτός συνδρομητικού πακέτου τα ελληνικά κανάλια ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση απ όλους τους Έλληνες? 
Γιατί η πολιτεία δεν μεριμνά ώστε να εκπέμπονται ελεύθερα (free to air) τα ελληνικά κανάλια από τον HELLASAT?
Μήπως τα κανάλια εισπράττουν έσοδα από τις συνδρομές των ανύποπτων πολιτών και δεν μας το έχουν πει? 
Και στο τέλος δεν σκέφτηκαν οι κυβερνήτες μας ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι ένα ακόμα ρατσιστικό μέτρο στα τόσα άλλα που έχουν θεσπίσει μιας και διαχωρίζουν την μειονότητα από την υπόλοιπη πλειονότητα?
Δίδει χρημάτων έλεγαν οι αρχαίοι... ψηφαλάκια λέω εγώ...
Θα παρακολουθώ το θέμα στενά για να δω και εάν το μέτρο αυτό τελικά θα επεκταθεί και στα συνδρομητικά πακέτα ώστε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σ