Τρίτη, Νοεμβρίου 29

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ ! Έκκληση Γιούνκερ – Μη κάνετε δημοψηφίσματα για έξοδο από την Ε.Ε. γιατί θα κερδίσει η επιλογή της εξόδου

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΑΣ !
Ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ απηύθυνε σήμερα έκκληση στους ηγέτες της Ε.Ε. να μην κάνουν δημοψηφίσματα με ερώτημα την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού το πιθανότερο είναι οι ψηφοφόροι να επιλέξουν την αποχώρηση από το μπλοκ.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε επίσης πως η παροχή μιας
τέτοιας επιλογής στον κόσμο «δεν είναι σοφή» καθώς είναι πιθανό να μιμηθούν την επιλογή των Βρετανών στο δημοψήφισμα.
Ο Γιούνκερ έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Αυστρίας απείλησε με δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε. αν επιχειρηθεί περαιτέρω ολοκλήρωση στο μπλοκ.
Ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος ενδέχεται να γίνει ο πρώτος ακροδεξιός πρόεδρος στην Ευρώπη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υποσχέθηκε την διενέργεια ενός δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν καταγραφεί αποκέντρωση εξουσιών μετά το Brexit.
Σε σχετική ερώτηση για την δέσμευση του ακροδεξιού υποψηφίου, ο Γιούνκερ απάντησε :
«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ή να αποσύρουμε το δικαίωμα των λαών της Ευρώπης στην έκφραση των απόψεών τους. Ωστόσο, τα δημοψηφίσματα με ερώτημα την συμμετοχή στην Ε.Ε. δεν είναι σοφή επιλογή, όχι μόνο επειδή τα αποτελέσματα θα είναι ανησυχητικά αλλά και λόγω της αμφισβήτησης που θα προκύψει από αυτούς που επιλέγουν την παραμονή στην Ε.Ε.».
Παρόλα αυτά, ο Γιούνκερ εξέφρασε δυσπιστία ως προς την βούληση του Χόφερ να προχωρήσει σε δημοψήφισμα: «Έχω μάθει να διακρίνω τη διαφορά ανάμεσα σε προεκλογικές υποσχέσεις και στην υλοποίηση μιας πολιτικής».altsantiri.gr