Τρίτη, Νοεμβρίου 29

Οι λόγοι για να πιούμε μια ζεστή σοκολάτα

Οι λόγοι για να πιούμε μια ζεστή σοκολάτα
Λατρεύουμε τη ζεστή σοκολάτα, παρόλα αυτά δεν είναι πάντα ταιριαστή επιλογή με τη δίαιτα μας. Έτσι πιστεύαμε μέχρι τώρα, καθώς ερευνητές έρχονται να μας δείξουν τις ευεργετικές ιδιότητες ενός φλιτζανιού ζεστής σοκολάτας.

Φυσικά, όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και εδώ, η σοκολάτα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο για να διατηρήσει τα σημαντικά θρεπτικά της στοιχεία.



Δες τους 4 σημαντικότερους λόγους που πρέπει να πας να απολαύσεις μια κούπα ζεστής σοκολάτας τώρα!

Πιες ζεστή σοκολάτα για τόνωση και ευεξία
Μας κρατάει ζεστούς τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα, όμως παράλληλα η ζεστή σοκολάτα είναι φυσικό τονωτικό για τον οργανισμό μας. Η καφεΐνη της σοκολάτας μας προσφέρει ενέργεια και δρα κατά τις κατάθλιψης και της κόπωσης. Το κακάο επίσης διαθέτει ουσίες που μας προκαλούν ευφορία κα διεγείρουν τον εγκέφαλο εκκρίνοντας ενδορφίνες, τις λεγόμενες ορμόνες της χαράς.

Πιες ζεστή σοκολάτα για αποτοξίνωση
Κι όμως όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η σοκολάτα είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδιωτικά. Το κακάο περιέχει υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών ουσιών, που είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις με ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, οι αντιοξειδιωτικές ουσίες του κακάο είναι ίσες με τις αντίστοιχες του πράσινου τσαγιού.

Πιες ζεστή σοκολάτα για να ρίξεις την πίεση
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο μπορεί να χαμηλώνει την πίεση σε υγιή άτομα και να βελτιώνει την ανταπόκριση των κυττάρων στην ινσουλίνη, ισορροπώντας έτσι τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Πιες ζεστή σοκολάτα για καλή λειτουργία της καρδιάς
Τα καλά λιπαρά, που διαθέτει το κακάο ωφελούν τη λειτουργία της καρδιάς χωρίς να αυξάνουν τα λιπίδια και τα τριγλυκερίδια του αίματος.

Πηγή:keep up