Παρασκευή, Νοεμβρίου 18

Ταξιδέψτε στην πόλη των αδελφών Γκριμ ζωγραφίζοντας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα

Διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης κάρτας από τη γερμανική πρεσβεία

Ταξιδέψτε στην πόλη των αδελφών Γκριμ ζωγραφίζοντας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα
Με θέμα «Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια», η γερμανική πρεσβεία της Αθήνας προσκαλεί για 4η συνεχόμενη χρονιά όσα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών το επιθυμούν να ζωγραφίσουν την χριστουγεννιάτικη κάρτα που μπορεί να επιλεγεί ως ευχετήρια κάρτα Χριστουγέννων της Πρεσβείας.
Η κάρτα που θα διακριθεί στο διαγωνισμό, θα ταξιδέψει με τη σφραγίδα της πρεσβείας, είτε
ταχυδρομικά, είτε ως e-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρει τις ευχές της χρονιάς. Επιπλέον ο νικητής θα ταξιδέψει για 4 ημέρες στο Κάσελ, την πόλη στην οποία οι αδελφοί Γκριμ, οι γνωστοί Γερμανοί συλλέκτες παραμυθιών, έζησαν την πιο παραγωγική τους περίοδο. Για όσους διακριθούν στον διαγωνισμό θα υπάρξουν και άλλα βραβεία, όπως δωροεπιταγές ή σετ ζωγραφικής.
Όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία, το έργο θα πρέπει να σχεδιαστεί σε χαρτί μεγέθους Α4. Δεν πρέπει όμως να περιλαμβάνει γράμματα ή άλλα στοιχεία (π.χ. ονόματα, ευχές, λέξεις). Η επιλογή των υλικών ή της τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ, κ.ά.) είναι ελεύθερη. Το έργο θα πρέπει να σταλεί (σε «σκαναρισμένη» μορφή ή φωτογραφία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση athen@gmail.com, μέχρι και την Τετάρτη 30/11/2016.
Στην υποβολή του έργου συμπεριλάβετε: ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση τηλέφωνο και e-mail γονέα/κηδεμόνα. Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο.
Στην ιστοσελίδα της πρεσβείας μπορείτε να διαβάσετε τρία χριστουγεννιάτικα παραμύθια των αδελφών Γκριμ.
Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά την Τετάρτη 07/12/2016. Στη συνέχεια τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.athen.diplo.de, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πρεσβείας.
ΒΡΑΒΕΙΑ
1ο Βραβείο: Ένα 4ήμερο ταξίδι από 16 έως 20 Δεκεμβρίου 2016 του/της νικητή/τριας με τον γονέα ή κηδεμόνα του/της στο Κάσελ (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Φραγκφούρτη μετ’ επιστροφής προσφορά της Lufthansa, το εισιτήριο μεταφοράς Φραγκφούρτη-Κάσελ μετ’ επιστροφής και ξενοδοχείο με πρωινό για 4 διανυκτερεύσεις προσφορά της Πρεσβείας).
Βραβεία 2-6: Δωροεπιταγές αξίας 20 € από το βιβλιοπωλείο Notos Plus στην Αθήνα. Ισχύoυν για αγορές από το κατάστημα ή το διαδικτυακό κατάστημα μέχρι τις 31/12/2016.
Βραβεία 7-20: Σετ ζωγραφικής

 .news.gr