Τρίτη, Νοεμβρίου 22

ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ . . .

TaxTips
ΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ . . . 

H κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τηςοι ροζουλί δημοσιογράφοι – για το μόνο που νοιάζονται αυτό τον καιρό είναι πως θα κλείσει η 2η αξιολόγηση. 
ΔΕΝ ενδιαφέρεται ΚΑΝΕΙΣ τους, πόσους φόρους θα μας φουσκώσουν και ΠΟΙΟΣ θα τους πληρώσει.
Μου κάνει όμως εντύπωση και η δική μας αδιαφορία ως προς το θέμα, μιας και είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τους φόρους τους πληρώνουν ΜΟΝΟ οι ιθαγενείς που τυγχάνει να είμαστε και κορόϊδα. Ούτε οι μετανάστες πληρώνουν, ούτε οι εφοπλιστές, ούτε οι εργολάβοι, ούτε οι . . . "έξυπνοι" των κομμάτων.
Έτσι η κυβέρνηση μετά το φιάσκο με το χρέος, –ο Οbama ΔΕΝ τσίμπησε κι έφυγε μόνο ζητώντας από εμάς, χωρίς να μας δώσει τίποτα- εμφανίζεται πάλι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με τους θεσμούς για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ωστόσο, η συνταγή που ακολουθεί με την ανοχή των θεσμών για να το πετύχει αυτό, είναι άκρως εξοντωτική για την αγορά και μεσομακροπρόθεσμα καταστροφική για την οικονομία της χώρας.
Κι αυτό γιατί για μια ακόμη φορά, ΑΝΤΙ να κόψουν δαπάνες του καρεκλοκένταυρου δημόσιου τομέα που συνέχεια διαμαρτύρονται, απεργούν, γκρινιάζουν, δυστροπούν προκαταβολικάπρίν τους θίξουν ( και καλά κάνουν ), προσθέτουν κι άλλους φόρους στην υπόλοιπη κοινωνία, που έτσι κι αλλιώς, ΔΕΝ αντιδρά πλέον σε τίποτα, -καθ' ότι ημιθανής και στην εντατική- ταυτόχρονα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, σαν ΜΗ συμβαίνει τίποτα. 
Κι αυτό που μου προξενεί μεγάλη εντύπωση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι ότι Μελέτες του Δ.Ν.Τ. έχουν αποδείξει ως πολύ πιο αποτελεσματική για την μείωση των ελλειμμάτων, την περικοπή ενός ευρώ δαπάνης, ΠΑΡΑ την επιβολή ενός ευρώ επιπλέον φόρου.
Κι όμως το οικονομικό επιτεελείο του κ. ΤΖΙΦΡΑ, φορτώνει όλους εμάς τους άλαλους και φοβισμένους ιθαγενείς πάλι με φόρους, ΑΝΤΙ να κόψει πλέον δαπάνες.
Και να σκεφτείτε, ότι από πρώτο χέρι γνωρίζω, ότι το 2009 ο Γ.Α.Π. τα ίδια ακριβώς έκανε, όταν το Δ.Ν.Τ., του ζήτησε  για να ΜΗ μπούμε στα μνημόνια, σαν ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ,την Μείωση του σπάταλου πασοκικού κράτους, τουλάχιστον κατά 50%.
Φαίνεται ότι οι ντόπιοι φωστήρες ΟΛΩΝ των μνημονιακών κυβερνήσεων, ξεχνούν ότι έμαθαν στα πανεπιστήμια και αυτοσχεδιάζουν ΝΕΕΣ οικονομικές θεωρίες στη πλάτη μας.
Έτσι κάνουν ότι ΔΕΝ αντιλαμβάνονται, πως κάθε αύξηση φόρου, ισοδυναμεί με ΑΥΞΗΣΗ της φοροδιαφυγής, ακριβαίνει υπηρεσίες και προϊόντα και αποθαρρύνει τις επενδύσεις, που κατά τα άλλα μας φλόμωσαν ότι τις θέλουν, αλλά κάνουν τα πάντα να ΜΗΝ έλθουν ΠΟΤΕ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ κάνουν πως αγνοούν, ότι η στοχευμένη περικοπή της κρατικής δαπάνης, -μισθοί, συντάξεις- προκαλεί βραχυπρόθεσμη μείωση της ζήτησης, αλλά δεν πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Με κείνα και με τ' άλλα, ο δεύτερος προϋπολογισμός που καταθέτει η ροζουλί κυβέρνηση της «δήθεν» αριστεράς, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας προϋπολογισμός με εξοντωτική φορολογίαΑΝΤΙ για περικοπή κρατικών δαπανών.
Και με την αναλγησία που τους διακατέχει ΜΗ τυχόν και χάσουν τις καρεκλίτσες τους, αναμένω μέσα στο 2017, να μας φορολογήουν κυριολεκτικά και πραγματικά και τον αέρα που αναπνέουμε, γιατι έτσι αντιλαμβάνονται ΟΛΟΙ αυτοί οι «δήθεν» προοδευτικοί την εξουσία. 
Αποφασίζουν και διατάζουν και μείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε . . . . και μάλιστα χωρία καν να ρωτάμε το γιατί . . . αλλιώς θα μας χαρακτηρίσουν δημόσια ρατσιστές ή γραφικούς ή οπισθοδρομικούς, ή φασίστες ή ότι άλλο τους έλθει στο φτωχό τους νού.
Το θέμα είναι όμως, τι κάνουμε εμείς . . . 
Οι πολλοί, οι ιθαγενείς, τα κορόϊδα, το υποζύγιο, οι φοβισμένοι, οι άνεργοι, οι ιδιωτικοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι, οι εξαθλιωμένοι, οι πεινασμένοι, οι άστεγοι και πάει λέγοντας . . . 
Θα τους το επιτρέψουμε ; ; ; 
Αν ΝΑΙ, κακό του κεφαλιού μας . . . ας ετοιμαστούμε για τα . . . «καλύτερα» . . . που είναι πλέον χωρίς γυρισμό . . . 
Υ.Γ. Για να εμπεδώσουμε πόσο κορόϊδα μας περνούν οι ροζουλί, δέστε  . . . ανοίγουν γραφείο πρωθυπουργού και στη συμπρωτεύουσα . . . με υπάλληλο  . . . μία πρώην ηθοποιό.
Πότε ανεβαίνει ο πρωθυπουργός στη Θεσ/νίκη ; ; ; Μόνο στον ύπνο του. Και θέλει και γραμματέα ; ; ; Ντόπια ; ; ; Ύποπτο . . .
Έλεος δεν βλέπουμε που το πάνε ; ; ; Πως τους ανεχόμαστε ; ; 

Κώστας Μίχος