Πέμπτη, Νοεμβρίου 24

Ιδρύθηκε νέα συνδικαλιστική κίνηση ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων

 Ιδρύθηκε νέα συνδικαλιστική κίνηση ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων
Με πρώτο όνομα στα ιδρυτικά της μέλη την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η ίδρυση και το καταστατικό της νέας συνδικαλιστικής ένωσης στον χώρο της Δικαιοσύνης με την επωνυμία « Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων».


Συνολικά 40 δικαστές μετέχουν στον νέο συνδικαλιστικό φορέα, ενώ οι 24 απ’ αυτούς προέρχονται από τον Άρειο Πάγο. Οι επτά μάλιστα είναι αντιπρόεδροι του Ανώτατου Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως μεγαλύτερο μέρος των δικαστών του Αρείου Πάγου που υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη της νέας Ένωσης, προήχθησαν στον βαθμό που κατέχουν επί της προεδρίας της κας Θάνου.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν περιλαμβάνεται κανένας αντεισαγγελέας, ούτε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στα 40 ιδρυτικά μέλη της νέας δικαστικής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο άρθρο 3 του καταστατικού της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» προβλέπεται ότι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών, κάτι που δεν συμβαδίζει με τον τίτλο της νέας Ένωσης, ενώ ορισμένες από τις διατάξεις του καταστατικού της είναι ίδιες με διατάξεις του καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.