Πέμπτη, Νοεμβρίου 17

Σκύλος και καθαρό σπίτι πάνε μαζί;

Οι συμβουλές που δίνει η blogger Στεφανία Καπετανίδου


Σκύλος και καθαρό σπίτι πάνε μαζί;

Έχεις κατοικίδιο και μάλιστα ένα παιχνιδιάρικο σκυλάκι; Καταρχάς πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός γιατί «είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία! Είναι πάντα εκεί για εσένα στα εύκολα και στα δύσκολα και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του.
Γράφει η blogger Στεφανία Καπετανίδου

Τα σκυλιά ποτέ δεν κρίνουν, μόνο αγαπούν και όταν «λένε» ότι θα σας αγαπούν για πάντα, το εννοούν. Είναι σα να έχεις βρει μια «μηχανή» ευτυχίας. Αυτή η «μηχανή» όμως, δημιουργεί λεκέδες, παράγει τρίχες και ανάλογα με την εποχή μπορεί να σε φέρει στα όρια σου.
Μην αγχώνεσαι...
Ας δούμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να συμβιώσεις αρμονικά με τον αγαπημένο σου φίλο.
  • Ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα είναι οι τρίχες στα ρούχα, στα έπιπλα και γενικά παντού.  Το ρολό με το αυτοκόλλητο βοηθάει πολύ να ξετρυπώσουμε τρίχες που έχουν σφηνώσει και δεν απομακρύνονται με τη ηλεκτρική σκούπα. Μπορούμε για οικονομία να χρησιμοποιήσουμε και χαρτοταινία πακεταρίσματος. Τύλιξε την ταινία μία φορά γύρω από την παλάμη σου και πέρασε το χέρι σου πάνω από το σημείο που σ’ ενδιαφέρει. Οι τρίχες κολλάνε στην ταινία!
  • Το καθημερινό και καλό χτένισμα είναι το σημαντικότερο βήμα για να μειώσεις τις τρίχες που πέφτουν από το ζώο.
  • Για το ξεσκόνισμα, χρησιμοποίησε βρεγμένο πανί με ελάχιστο baby oil για να κολλάνε ευκολότερα επάνω οι τρίχες.
  • Απέφυγε την ηλεκτρική σκούπα που θα διασκορπίσει τις τρίχες και προτίμησε σκούπα που θα έχεις τοποθετήσει ηλεκτροστατικό πανάκι μιας χρήσης ή πανί από μικρο-ίνες.
  • Κάθε φορά που επιστρέφει από την βόλτα στο σπίτι καθάρισε με μωρομάντηλα πρώτα τα σημεία ούρησης και αφόδευσης και κατόπιν τις πατούσες του, αφήνοντας έξω από την πόρτα σκόνη, λάσπη που μπορεί να μεταφέρει.
  • Τα σκυλάκια είναι συχνά απρόσεκτα όταν τρώνε, γι’ αυτό μία καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις κάτω από τα μπολ του ένα χαλάκι ή ένα μεγάλο σουπλά.
  • Δημιούργησε στο σκυλάκι σου μια ρουτίνα. Να το βγάζεις καθημερινά τις ίδιες πάντα ώρες. Επέλεξε μια τοποθεσία να είναι η προσωπική του τουαλέτα. Αν πάλι δεν είναι εφικτή η βόλτα του σκύλου σας, αγόρασε υποσέντονα τα οποία και κόβεις στην μέση αν ο σκύλος σας είναι μικρόσωμος. Τοποθέτησε το σε ένα σημείο του μπαλκονιού και δίδαξε του τις συγκεκριμένες πάντα ώρες (κυρίως μετά από γεύματα) να πηγαίνει εκεί για τις ανάγκες του. Στην περίπτωση όμως που κάνει τις ακαθαρσίες του σε άλλο σημείο του σπιτιού χρησιμοποιείστε ξύδι ως απολυμαντικό αλλά και για να απομακρύνει τις οσμές, ώστε ο μικρός μας φίλος να μην το ξανακάνει.

Extra tip

Το άτακτο σκυλάκι μας μπορεί να δημιουργήσει γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα. Μην πανικοβάλλεσαι! Ανακάτεψε ½ φλιτζάνι ξύδι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, βύθισε ένα πανί στο μείγμα και τρίψε το πάνω στο ξύλο. Οι γρατσουνιές θα εξαφανιστούν εντελώς και το ξύλο θα μοιάζει με καινούργιο.