Κυριακή, Νοεμβρίου 20

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ - ΠΕΙΝΑ και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ και τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Στοιχεία ΣΟΚ από την Eurostat: 4 στα 10 Ελληνόπουλα βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας


Οι ειδήσεις σοκ για την κατάσταση των Ελλήνων στα χρόνια των Μνημονίων αποτελούν πλέον μια παγιωμένη κατάσταση. Για μια ακόμη φορά τα στοιχεία της Eurostat που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν τη φρίκη με το περιεχόμενό τους.


Μιλώντας την ψυχρή γλώσσα των αριθμών, αποτυπώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει στην Ελλάδα οι απάνθρωπες πολιτικές λιτότητας οι οποίες επιβάλλονται τα τελευταία χρόνια στην Χώρα. Σύμφωνα με τις στατιστικές, λοιπόν, που αφορούν το 2015, σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν περίπου τέσσερα στα 10 παιδιά στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ε.Ε.!

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το έτος 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 37,8% των παιδιών (περίπου 710.000 παιδιά), έναντι 28,7% το 2010. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του εν λόγω ποσοστού στην ΕΕ την τελευταία πενταετία. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε από 27,5% το 2010 σε 26,9% το 2015 (περίπου 25,26 εκατομμύρια παιδιά).

Μετά την Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ 2010-2015 του ποσοστού των παιδιών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφεται στην Κύπρο (7,1%) και στην Ιταλία (4%). Στην ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας καταγράφονται στην Ρουμανία (46,8%), την Βουλγαρία (43,7%), την Ελλάδα (37,8%), την Ουγγαρία (36,1%), την Ισπανία 34,4%) και την Ιταλία (33,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Σουηδία (14%), την Φιλανδία (14,9%) και την Δανία (15,7%).

Το ακόμα χειρότερο στην όλη κατάσταση είναι ότι τα πάντα δείχνουν πως τα πράγματα στο άμεσο μέλλον θα χειροτερέψουν πολύ περισσότερο, καθώς ένα ακόμη Μνημόνιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, βρίσκεται προ των πυλών.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Έτοιμη η ανθελληνική κυβέρνηση για νέα σκληρά μέτρα κατά της Πατρίδας και του Λαού

Μιλώντας ο Τσίπρας στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο υποστήριξε ότι η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει, γιατί μετά «ξεκινά στην ώρα της, στο Eurogroup στις 5 Δεκέμβρη, η συζήτηση για τα απαραίτητα μέτρα για το χρέος» και «εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, εντάσσονται και τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».
Ακόμα και αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια αυτά του Τσίπρα θα πρέπει να τεθούν απαραιτήτως δύο ερωτήματα: α) Σε τι θα ωφελήσει τον Ελληνικό Λαό η όποια ρύθμιση του χρέους και η ένταξη των Ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ; β) Ποιο είναι το αντίτιμο για την ρύθμιση του χρέους στην ποσοτική χαλάρωση;

Ξεκινώντας από το δεύτερο ερώτημα, δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε το αντίτιμο, το οποίο αφορά το να περάσουν άμεσα οι νέες ανατροπές στα εργασιακά και να γίνουν οι προετοιμασίες για τις νέες σφαγές στις συντάξεις, αρχής γενομένης από το 2017 (γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει ο «λογαριασμός» του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος που έχουν θεσμοθετήσει). Το γεγονός ότι ο Κατρούγκαλος παράτησε το υπουργείο Εργασίας, αφήνοντας στην καυτή καρέκλα του μια άβγαλτη αλλά φιλόδοξη γιάπισσα, είναι ασφαλέστατη ένδειξη γι αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Και βεβαίως, κανένα κυβερνητικό στέλεχος (από τον Τσίπρα μέχρι τους οικονομικούς υπουργούς του) δεν μπαίνει στον πειρασμό να υποσχεθεί στον Ελληνικό Λαό κάποια ελάφρυνση στο ορατό μέλλον. Αερολογούν μόνο με αόριστη αναπτυξιολογία, υποσχόμενοι έξοδο από την κρίση, με επιχειρηματολογία (έξοδος στις αγορές) η οποία θυμίζει το θλιβερό δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα το 2014.

Και με την αναδιάρθρωση του χρέους τι γίνεται; Η μέχρι πρότινος φιλολογία της κυβέρνησης «όλα τα μέτρα τώρα, όπως συμφωνήσαμε» έχει πάει στο καλάθι των αχρήστων. Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Ο κ. Σόιμπλε για πρώτη φορά αποδέχθηκε ότι θα πρέπει να ανοίξει ήδη η συζήτηση στις 5 του Δεκέμβρη, με θέμα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ελληνικού χρέους». Αυτό, δηλαδή, που έλεγε ο Σόιμπλε από τον περασμένο Μάιο, μαζί με τον Ρέγκλινγκ, τον Ντάισελμπλουμ και τον Μοσκοβισί. Οι συριζαίοι, όμως, έλεγαν ότι πρέπει να συζητήσουν και να συμφωνήσουν και τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα, για να καθησυχαστούν οι επενδυτές και να σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Έτσι, λοιπόν, θα έχουμε κάποια βραχυπρόθεσμα μέτρα ενός χρέους το οποίο έχει πληρώσει πολλές φορές μέχρι τώρα ο Ελληνικός Λαός. Επομένως, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα ίδια υπέρογκα τοκοχρεολύσια στους διεθνείς τοκογλύφους (και λίγο μεγαλύτερα τα πρώτα χρόνια, αν τα κυμαινόμενα επιτόκια μετατραπούν σε σταθερά) και όταν έρθει η ώρα για τα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα (επιμήκυνση των λήξεων) θα υπάρξει σκληρή δέσμευση του Ελληνικού κράτους (με ή χωρίς νέο Μνημόνιο), ότι θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει την ίδια σκληρή δημοσιονομική λιτότητα και να διατηρεί άθικτη την «κινεζοποίηση» των εργαζομένων
.
Γιατί πίσω από τα ψεύτικα λόγια αισιοδοξίας (και) αυτής της κυβέρνησης κρύβονται ακόμη μεγαλύτερα δεινά για την Πατρίδα και τον Λαό. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Τσίπρας στη Βουλή: Μνημόνια, λαθρομετανάστες και “σύμφωνο συμβίωσης” το τρίπτυχο της «νέας Μεταπολίτευσης»

Μόνο ως τραγέλαφος μπορεί να χαρακτηριστεί η ομιλία του Τσίπρα στην Βουλή για την «επέτειο» του Πολυτεχνείου. Μπορεί ο Τσίπρας να μας έχει συνηθίσει (και εμάς και τον υπόλοιπο πλανήτη) σε μπαρούφες ολκής, όπως τότε που πήγε τον Σουλτς στη Λέσβο, την Μυτιλήνη και τα... άλλα νησιά, όμως η ομιλία του για το Πολυτεχνείο πέρασε τον πρωθυπουργό μας σε... άλλο επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός των Μνημονίων περιόρισε την «δημοκρατία» στην υπογραφή μνημονίων, στο σύμφωνο συμβίωσης, στην απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες και σε άλλες αντεθνικές ρυθμίσεις που καταστρέφουν το Έθνος.

Επιπλέον αυτού έδωσε το μήνυμα συνασπισμού του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» κοινώς των δυνάμεων που επικροτούν και προωθούν την παγκοσμιοποίηση (από ψευτοδεξιά μέχρι τρομοκρατική αριστερά) να αγωνιστούν ενάντια στο εθνικό κράτος, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα Έθιμα του Ελληνικού Λαού.

Συγκεκριμένα είπε: «Το μήνυμα που με τους αγώνες και τη στάση μας στέλνουμε στην παγκόσμια κοινότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αφεθούμε σε έναν δρόμο που μας οδηγεί στην κοινωνική οπισθοδρόμηση, στην εθνική αναδίπλωση, στην ακροδεξιά περιχαράκωση. Ο κόσμος μπορεί να προχωρήσει προς το μέλλον μόνο με περισσότερη δημοκρατία, με περισσότερη αλληλεγγύη και με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και αυτό το μήνυμα, αν θέλετε, το αποδεικνύουν διαχρονικά και οι αγώνες του λαού μας, με σύγχρονο ορόσημό τους τον αγώνα ενάντια στη χούντα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.»

Όντως σε κάτι είχε δίκιο: τα λαμόγια της 17ης Νοεμβρίου του 1973 ακόμα και σήμερα στέλνουν το μήνυμα εξέγερσης κατά του Ελληνικού Λαού από τους θώκους τους στην Παγκόσμια Τράπεζα και άλλα οφίτσια στην παγκόσμια αντεθνική διακυβέρνηση. ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ - ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ το «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ» ΤΟΞΟ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»)

Οι πολιτικοί απατεώνες των Ανέλ θα καταψηφίσουν την νομιμοποίηση του «τρίτου φύλου», αλλά δεν ρίχνουν την κυβέρνηση!

Παριστάνοντας εκ του ασφαλούς και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα τους διαφωνούντες σε μια ακόμη αντεθνική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι διαφωνούν με την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία Κοινοτικής Οδηγίας περί ίσης μεταχείρισης προσώπων, ασχέτως φυλετικής, εθνοτικής ή σεξουαλικής ταυτότητας.

Όπως διαβάζουμε στον Τύπο, σχετικά με την εισήγηση των ΑΝΕΛ στην Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση του τρίτου φύλου. Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι ενάντια σε οποιοδήποτε υποκατάστατο της οικογένειας». Απευθυνόμενος ο εισηγητής τους, μάλιστα, σε όσα κόμματα στηρίζουν το νομοσχέδιο - μεταξύ άλλων και ο ΣΥΡΙΖΑ - τόνισε: «Θέλετε να εξομοιώσετε καθολικά το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών με τον γάμο. Αυτό θα οδηγήσει σε τεκνοθεσία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου εξισώνει το θρησκευτικό γάμο με το σύμφωνο συμβίωσης, για να προσθέσει: «Όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο και εκφράζαμε τους φόβους μας ότι ανοίγει ο δρόμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία, τότε η πλειοψηφία των βουλευτών έλεγε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε».
 


Η «διαφωνία» και η «αντίδραση» των ΑΝΕΛ σε μια σειρά αντεθνικών ζητημάτων που έφερε προς ψήφιση στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ (αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνο συμβίωσης, δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό) εξαντλήθηκε μόνο στην καταψήφισή τους, κάτι το οποίο δεν σήμαινε τίποτα απολύτως από την στιγμή που τα νομοσχέδια αυτά πέρασαν με μεγάλη άνεση χάρις στην σύμπραξη όλων των άλλων κομμάτων του «συνταγματικού τόξου».

Αν πραγματικά οι ΑΝΕΛ ήθελαν να «πατήσουν πόδι» και να μην ψηφιστούν τα καταστροφικά για την πατρίδα και τον Λαό αυτά νομοσχέδια, θα έπρεπε να δηλώσουν ότι αποχωρούν από την κυβέρνηση στην σκέψη και μόνο ότι αυτά θα πέρναγαν προς ψήφιση από την Βουλή.

Ως πολιτικοί απατεώνες, όμως, και γνήσιοι ψηφοθήρες (και) οι ΑΝΕΛ δεν θα ήταν δυνατόν να αφήσουν την τόσο άνετη, ζεστή και (ποικίλως) κερδοφόρα κυβερνητική καρέκλα της εξουσίας, ακόμη κι αν η συμπαρουσία τους στην κυβέρνηση συναινεί απόλυτα στην καταστροφική πορεία του Ελληνικού Έθνους.
Γι΄ αυτό και επί της ουσίας είναι πολύ χειρότεροι από τους δηλωμένους διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Αποκαλύψεις Χρυσής Αυγής στην Εξεταστική: 79 εκατ. ευρώ έφαγαν οι συριζαίοι σε 14 χρόνια - Άξιοι συνεχιστές της συμμορίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! ΒΙΝΤΕΟ



Η εξέταση του οικονομικού διαχειριστή του Σύριζα στην εξεταστική επιτροπή για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ κατέδειξε περίτρανα πως η Αριστερά δεν έχει πράξει ουδέν το διαφορετικό σε σχέση με όσα έπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και φέσωσαν τον Ελληνικό Λαό με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Λέσβος βροντοφώναξε: ΝΑΙ στην Χρυσή Αυγή! ΟΧΙ στην λαθρομετανάστευση! Φωτορεπορτάζ


Στην Ρωσία συλλαμβάνουν υπουργούς που δωροδοκούνται - Στην Ελλάδα υπάρχει ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”!

Ένα περιστατικό στην Ρωσία με πρωταγωνιστή θεσμικό πρόσωπο δίνει την ευκαιρία για την απαραίτητη σύγκριση με τα όσα αντίστοιχα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας. Έτσι, λοιπόν, για  εκβιασμό με σκοπό τη δωροδοκία κατηγορείται ο υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, ο οποίος από χθες τα ξημερώματα βρίσκεται υπό κράτηση, σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας φέρεται ότι δωροδοκήθηκε με 2.000.000 δολάρια για να δώσει μια θετική εκτίμηση στην εξαγορά από την πετρελαιοπαραγωγό Bashneft, εταιρίας του ίδιους κλάδου. Οι αξιωματούχοι της Επιτροπής Έρευνας σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι η έρευνα αφορά «την παραλαβή από τον υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ, στις 14 Νοεμβρίου 2015, 2.000.000.000 δολαρίων για τη θετική εκτίμηση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, η οποία επέτρεψε στη Rosneft να αγοράσει το 50% των μετοχών της Bashneft».

Η επιτροπή, η οποία υπάγεται άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν σύντομα. «Ο Ουλουκάγιεφ ετέθη υπό κράτηση τη νύχτα, αμέσως μετά την ανάκρισή του», αποκάλυψε μέλος της επιτροπής στο πρακτορείο Reuters.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι πρόκειται για μια σοβαρή κατηγορία και πρόσθεσε ότι μόνο ένα δικαστήριο είναι ικανό να αποφανθεί οτιδήποτε.

Αυτά συμβαίνουν στη Ρωσία του Πούτιν. Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης και του «συνταγματικού τόξου», στην Ελλάδα της Siemens (για να μην ξεχνιόμαστε…), έχουμε, καταρχάς, τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όπως, επίσης, έχουμε την περιβόητη άρση ασυλίας, δηλαδή ένα πολύ ωραίο κόλπο που έχει βρει το κόμμα των πολιτικών κομμάτων ώστε να μην αντιμετωπίζουν θέμα με την Δικαιοσύνη οι διάφοροι εκπρόσωποί του.

Μόνο στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ λειτουργούν οι άρσεις ασυλίας και μάλιστα για θέματα καθαρά πολιτικά και όχι ποινικά! Η σύγκριση των δύο Χωρών σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς είναι ενδεικτική της τεράστιας διαφοράς ανάμεσά τους στην αντιμετώπισή της.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Επιχείρηση τρομοκράτησης των Ελλήνων της Χίου μετά την θριαμβευτική επίσκεψη της Χρυσής Αυγής - Τζιχαντιστές λαθρομετανάστες πυρπόλησαν σπίτια και έσπασαν αυτοκίνητα! Φωτογραφίες, Βίντεο