Δευτέρα, Νοεμβρίου 28

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με χιονοπτώσεις μετά το απόγευμα στα βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά
και βαθμιαία στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 15 βαθμούς), 17 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σημαντικά, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι ισχυρά, κυρίως στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, με γρήγορη ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.