Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Για δες που φτάσαμε αυτοί που δημιούργησαν το χρέος να βγαίνουν και να κριτικάρουν κι από πάνω...Κούλης πολιτική Δυναστεία Μητσοτακαίων :Το χρέος έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης

Kαλέ, τι Χρυσός άνθρωπος....νοιάζεται για τους πολίτες τούτης της χώρας....

Μητσοτάκης: Το χρέος έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης
Σκληραίνει την αντιπολιτευτική του κριτική απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, την χαρακτήρισε ως «την πιο προκλητική, θρασύτερη και ανεύθυνη».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι: «Το χρέος έχει αναχθεί σ’ έναν προπέτασμα καπνού για να κρυφθεί η ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ας το πούμε λοιπόν ξεκάθαρα. Η διευθέτηση του χρέους χρειάζεται αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί από μόνη της ικανή συνθήκη για την έξοδο από την κρίση. Πρέπει να γίνει, τη θέλουμε, τη διεκδικούμε και θα την υποστηρίξουμε. Αλλά μαζί με τη ρύθμιση του χρέους χρειαζόμαστε τολμηρές αλλαγές στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και θα προσεγγίσουμε επενδύσεις. Κι αν συμβούν αυτά, τότε πράγματι θα μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας».



Ο κ. Μητσοτάκης επέμενε στο αίτημά του, για πρόωρες εκλογές και υπογράμμισε ότι: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο, δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης. Είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να περιμένει. Η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα πλειοψηφικό στην κοινωνία, η οποία δεν αντέχει άλλο μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η τάση για πολιτική αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα. Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ έχει πετύχει μία σειρά από μικρές και μεγάλες νίκες. Την ίδια ώρα, όπου γίνονται εκλογές σε επιμελητήρια, επαγγελματικές οργανώσεις, οι δυνάμεις της ΝΔ επικρατούν, ενώ της κυβέρνησης καταποντίζονται. Αυτό είναι προάγγελος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα γίνει στις εκλογές, σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ». Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Νέας Δημοκρατίας απέδωσαν τα προσδοκούμενα αποτελέσματα όπως το ότι εμπόδισαν την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακύρωσαν τον νόμο Παππά και πέτυχαν μεγαλύτερο αριθμό αδειών και έλεγχο της διαδικασίας της αδειοδότησης από ένα αναβαθμισμένο ΕΣΡ.





Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε βέλη κατά της Κυβέρνησης και προειδοποίησε ότι: «Δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που καθιστά επιτακτική την πολιτική αλλαγή, αλλά και οι ραγδαίες διεθνείς ανακατατάξεις. Η διεθνής κινητικότητα είναι πυκνή οι επιπτώσεις πολλών πολιτικών γεγονότων σε άλλες χώρες θα είναι παγκόσμιες. Οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εντατικοποιηθεί, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη, αλλά αξιολογούμε με ανησυχία τα βήματα υπαναχώρησης της άλλης πλευράς». Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία είναι απρόβλεπτη, οι δηλώσεις Ερντογάν αμφισβητούν το διεθνές συμβατικό θεμέλιο, τη συνθήκη της Λοζάνης. Είναι απαράδεκτες τοποθετήσεις που προσθέτουν μία ακόμη εστία ανησυχίας στην περιοχή. Η Αλβανία βάζει στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων. Η συμφωνία για το προσφυγικό κρέμεται από μία κλωστή».

Και εκφράζοντας την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο, η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη εθνική στρατηγική. Στο οικονομικό δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, η διεθνής κοινότητα μάς αντιμετωπίζει, στην καλύτερη περίπτωση, με συμπόνια και οίκτο, αυτό όμως δεν αρκεί για την προάσπιση των συμφερόντων μας. Η σύσκεψη στο Βερολίνο, -Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία – δείχνει ότι κάποιοι θέλουν να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Αν δεν είχαμε τη θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ατμομηχανή ανάπτυξης».



Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του, εκθειάζοντας το ρόλο του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε: «Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων, και αισθανόμαστε τιμή που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξης».

Αναφέρθηκε στις εσωκομματικές αλλαγές της ΝΔ, ευχαρίστησε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για το σύνολο των ενεργειών που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και τον εσωκομματικό ανασχηματισμό με τους νέους τομεάρχες.

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση
Πηγή φωτό: Eurokinissi
.zougla.gr
γ