Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Έμμεση απάντηση Σόιμπλε σε Ομπάμα: Εάν μειώσουμε το χρέος, οι έλληνες δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις

Την ώρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα έστελνε μήνυμα προς τους πιστωτές για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκοβε… κάθε συζήτηση για ακόμη μία φορά.
Μιλώντας χτες στην πόλη Πασάου, ο Σόιμπλε επέμεινε πως εάν γίνει η ελάφρυνση χρέους, αυτό θα σταθεί αφορμή για την Αθήνα ώστε να μην κάνει μεταρρυθμίσεις,
ενώ έκανε για ακόμη μία φορά έμμεση αναφορά στο Grexit, τονίζοντας πως για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ θα πρέπει να μετασχηματίσει την οικονομία και τη διοίκησή της:
Εάν η Ελλάδα θέλει σκληρό νόμισμα (σ.σ. ευρώ), θα πρέπει να μετασχηματίσει τη διοίκηση της και την οικονομία της ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά. (…) Βοηθάμε την Ελλάδα, αλλά αν πούμε στους έλληνες “θα συγχωρήσουμε τα χρέη σας”, αυτό θα ήταν κακή υπηρεσία, καθώς δεν θα κάνουν άλλες μεταρρυθμίσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο πως ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του Ομπάμα είναι το Βερολίνο, οι συνομιλίες του αμερικανού Προέδρου με τη γερμανική κυβέρνηση αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…http://newpost.gr