Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Είναι τόσο μεγάλοι μαλάκες οι αρχηγοί κρατών της Ευρώπης ή θεωρούν ανεγκέφαλους τους πολίτες; Γέμισαν την Ευρώπη με εκατομμύρια λαθρομετανάστες έκοψαν επιδόματα,μείωσαν μισθούς και συντάξεις από τους πολίτες τους, δίνουν τα πάντα στους ξένους και ακόμη αναρωτιούνται γιατί έρχονται πρώτοι σε ψήφους οι Εθνικιστές !

Γκουτέρες: Οι… χαμένοι της παγκοσμιοποίησης ψηφίζουν τους εθνικιστές

Γκουτέρες: Οι… χαμένοι της παγκοσμιοποίησης ψηφίζουν τους εθνικιστές
Την άποψη ότι «οι "χαμένοι" της παγκοσμιοποίησης στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες ψηφίζουν πολιτικούς με εθνικιστικές θέσεις» εξέφρασε ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Μπαν Κι-μουν στη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τόνισε την Τρίτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα ότι «αυτή η τάση πιθανόν διάβρωσε τη βούληση των Ευρωπαίων να συνεχίσουν
να υποδέχονται πρόσφυγες». Προς αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αποκαταστήσει τη διεθνή προστασία για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν εμπόλεμες ζώνες, όπως οι Σύροι.

«Το 2016 γίναμε μάρτυρες μιας δραματικής επιδείνωσης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας για τους πρόσφυγες. Αυτό (...) άρχισε στον οικονομικά ανεπτυγμένο κόσμο. Ξεκίνησε ουσιαστικά στην Ευρώπη, και τώρα εξαπλώνεται, σαν ιός, και σε άλλες περιοχές του κόσμου» πρόσθεσε ο πρώην Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ