Παρασκευή, Νοεμβρίου 25

Leopard print coat: Το αγαπημένο πανωφόρι του χειμώνα

Η αλήθεια είναι πως το λεοπάρ στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα καθώς λίγο πολύ όλοι το φοράμε, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Εδώ και μερικές σεζόν όμως, το λεοπάρ πανωφόρι, είναι τάση και φέτος μάλιστα είναι πανταχού παρόν μιας και είναι πολλοί οι Οίκοι που το έφεραν και στην πασαρέλα.


Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παλτό ή jacket κάνει έντονη την παρουσία του καθώς από τα 1930s ήταν ένα αγαπημένο κομμάτι των Josephine Baker και Jean Harlow λάτρευαν
το λεοπάρ ενώ στη συνέχεια πολλές ήταν οι μοιραίες γυναίκες και fashion icons που εμφανίστηκαν
με αυτό, ανάμεσα στα οποία οι Eartha Kitt, Catherine Deneuve και Elizabeth Taylor.


Σήμερα μία από τις μεγαλύτερες fans του είναι η Kate Moss, ενώ ακόμα και η σιδηρά κυρία της μόδας, Anna Wintour, έχει εμφανιστεί πολλές φορές, κάνοντας statement με ένα τέτοιο πανωφόρι.







Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να το φορέσεις και εσύ, μιας και είναι μία από τις επικρατέστερες τάσεις γι’ αυτή τη σεζόν;




Φυσικά έχει αμέτρητες επιλογές, μιας και μπορείς να επιλέξεις την οικολογική γούνα, ιδανική για τις πιο κρύες μέρες, το ponnyskin, που έχει κλάση και κάνει τη διαφορά, ή ακόμα και ένα μάλλινο, printed παλτό, σε όποια απόχρωση σου αρέσει.




Είτε λοιπόν επιλέξεις ένα μακρύ παλτό και παίξεις με το mix ‘n’match όπως έκανε ο Dries Van Noten, είτε προτιμήσεις ένα biker jacket σαν αυτό της Isabel Marant, θυμήσου να το συνδυάσεις με ένα «ήσυχο» σύνολο, γιατί το πανωφόρι σου από μόνο του είναι μια ισχυρή δήλωση στιλ και δε χρειάζεται κάτι επιπλέον.











govastileto.gr