Πέμπτη, Δεκεμβρίου 1

ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ . . . ΑΦΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΖΑΜΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ . . .

Της Κατερίνας Μαρούγκα
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; ; ;

Εσπασε με κατσαβίδι το τζάμι του συνοδηγού αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στη Νέα Ιωνία και μετά απευθύνθηκε στην Αστυνομία και ζήτησε να τον συλλάβουν για να πάει φυλακή!
Αφωνοι έμειναν χθες, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. 
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίσκεψη από 47χρονο Θεσσαλονικιό, που ομολογούσε ότι διέπραξε απόπειρα κλοπής πριν από λίγη ώρα και ζητούσε να τον συλλάβουν για να πάει φυλακή.
Εναντίον του 47χρονου δεν είχε κινηθεί διαδικασία, καθώς στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δεν είχε καταγγελθεί κάποια πράξη. 
Ωστόσο, ο δράστης παραδεχόταν ότι έσπασε το τζάμι ενός αυτοκινήτου χωρίς να τον αναζητήσει κανείς ή να του ζητήσει εξηγήσεις.
Όπως προέκυψε προανακριτικά, ο Θεσσαλονικιός είχε ξανααπασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις και είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης πριν περίπου από ένα χρόνο. 
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο ο 47χρονος είπε ότι είχε προκαλέσει ζημιές και διαπίστωσαν ότι πράγματι έλεγε την αλήθεια.
 Πέραν της ζημιάς που προκλήθηκε, από το αυτοκίνητο δεν έλειπε κάποιο αντικείμενο του οδηγού. Ο 50χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε αφήσει πράγματα εντός του Ι. Χ.
 Ο 47χρονος είτε γιατί δεν βρήκε κάποιο αντικείμενο για να κλέψει και απελπίστηκε, είτε γιατί διαμένει στο δρόμο και βρίσκεται ούτως ή άλλως σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική θέση, γεγονός που ήταν οφθαλμοφανέστατο, απευθύνθηκε από μόνος του στις αστυνομικές Αρχές και παραδόθηκε.
Το βράδυ κρατήθηκε και εναντίον του κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.         
Ο Θεσσαλονικιός προειδοποίησε πώς αν τον άφηναν ελεύθερο, θα ξαναέκανε ζημιές σε αυτοκίνητα γιατί θέλει να πάει φυλακή.
 Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου για άσκηση ποινικής δίωξης. Ωστόσο, ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος.
Επειδή ομολόγησε την απόπειρα κλοπής και επειδή εναντίον του δεν ασκήθηκε και μήνυση από τον παθόντα, τον ιδιοκτήτη δηλαδή του αυτοκινήτου, δεν προβλεπόταν από τη νομοθεσία να κινηθεί εναντίον του ποινική διαδικασία ούτε στο όριο του αυτοφώρου, ούτε σε τακτική δικάσιμο.
Η Εισαγγελία Βόλου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς και ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος.