Λαζαρίδης: Φορολόγησαν ακόμα και τον καναπέ που καθόμαστε

Λαζαρίδης: Φορολόγησαν ακόμα και τον καναπέ που καθόμαστε
Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως έχει φορολογήσει «και τον καναπέ που καθόμαστε», εξαπέλυσε την Πέμπτη ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Υποστήριξε, επίσης, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης των φόρων, υπέρ της μείωσης των δαπανών και υπέρ των επενδύσεων».

«Έχουμε φτάσει στο σημείο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κατηγορεί την επόμενη κυβέρνηση» δήλωσε στον Σκάι.
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. «Η πρώτη αξιολόγηση, που άργησε να κλείσει 14 μήνες, μας άφησε 9 δισ. ευρώ φόρους, ένα αιώνιο Υπερταμείο και τον 'κόφτη'. Όταν καθυστερεί η αξιολόγηση, το μάρμαρο το πληρώνουν τελικά οι πολίτες» τόνισε.
Επισήμανε, επίσης, ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι Έλληνες έχουν υποστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο επιχειρήσεων, προσθέτοντας πως «με αυτήν την κυβέρνηση, η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει. Κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει».
«Να σας περιγράψω τι έρχεται το 2017. Ένας εργαζόμενος θα ξυπνήσει το πρωί να πάει στη δουλειά του. Θα πάει να αγοράσει καφέ και δεν θα μπορεί γιατί ο φόρος θα έχει αυξηθεί κατά 50%. Θα πάει να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του και ο φόρος θα έχει ανέβει από 4% έως και 24%. Το βράδυ, θα γυρίσει σπίτι και το πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει ακριβύνει κατά 9 λεπτά το λίτρο» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης και συμπλήρωσε:
«Έχετε φορολογήσει και τον καναπέ που καθόμαστε. Αυτός που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του, πληρώνει φόρο για την τηλεόρασή του. Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης των φόρων, υπέρ της μείωσης των δαπανών και υπέρ των επενδύσεων».
Σχετικά με το ζήτημα το χρέους, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «πρέπει να υπάρξει ρύθμιση του χρέους και, προφανώς, πρέπει να υπάρξει και ποσοτική χαλάρωση».
«Η ρύθμιση του χρέους όμως» συνέχισε «πρέπει να συνδέεται τόσο με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων όσο και με την ανάπτυξη. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας, θα είχαμε λάβει ήδη και την ποσοτική χαλάρωση και τη ρύθμιση του χρέους».
 sofokleousin.gr