Τρίτη, Δεκεμβρίου 6

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Τιου Κώστα Στούπα
Για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα απαιτεί επιπρόσθετα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ. Υποτίθεται πως αυτά θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Ας μην έχουμε όμως καμιά αυταπάτη. Ούτε άλλα 4 δισ. ευρώ, ούτε άλλα 14 δισ. ευρώ  είναι αρκετά για να σταματήσουν την κατρακύλα της οικονομίας και κατά συνέπεια της χώρας.
Η χώρα έχει δρομολογήσει την πορεία προς την κατάρρευση και την έξοδο από το ευρώ.
Όσοι πιστεύουν πως υπερβάλλουμε ας διαβάσουν τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε στη χθεσινή του συνέντευξη.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag αν είναι καιρός να ειπωθεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απάντησε: "Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα".
"Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό, ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους".
Αν η Ελλάδα είχε κάνει όσα έπρεπε το 2000 δεν θα είχαμε φτάσει στο 2010 ή αν είχαμε φτάσει θα είχαμε βγει ήδη από την κρίση με μικρότερες συνέπειες.
Από την κρίση θα είχαμε βγει και αν μετά το 2010 είχαμε κάνει όσα έπρεπε. Δηλαδή, μείωση και αναδόμηση του κράτους που αποτελεί τον "καρκίνο" της χώρας και αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού επί το δικαιότερο. Ήτοι, πέραν μιας εθνικής σύνταξης που ο καθένας θα εισπράττει μετά τα 65, ό,τι έχει αποδώσει ο ίδιος στο ασφαλιστικό του ταμείο, συν τις αποδόσεις.  
Το  αναδιανεμητικό σύστημα που έχει επιβάλει η αριστερή πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η αιτία της χρεοκοπίας και η επιτομή της ανηθικότητας μιας κανιβαλικής κοινωνίας που τρώει τα παιδιά της. Για την ακρίβεια μιας κοινωνίας που δεν διστάζει να συνεχίζει το πάρτι με τα κόλλυβα των επόμενων γενεών.
Μια βαθιά ανήθικη κοινωνία η οποία δεν διστάζει να κρύβει τις κανιβαλικές της διαθέσεις πίσω από οφθαλμοφανή ψέματα και απλουστεύσεις όπως τα τρισ. του Αρτέμη, το επονείδιστο χρέος ή τα πετρέλαια που θέλουν να μας κλέψουν,  δεν μπορεί παρά να ψηφίζει και να εκλέγει απατεώνες και "νούμερα".
Εδώ και αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια της κρίσης χρεοκοπίας, η στήλη προέβλεπε τα χειρότερα σαν κατάληξη αυτής της κρίσης. Μεταξύ αυτών ήταν πως η  οικονομική αδυναμία της χώρας, σε συνδυασμό με την αποξένωση από τους συμμάχους της στη Δύση και τη δημοσιοϋπαλληλοποίηση των ενόπλων δυνάμεων στη μεταπολίτευση, θα δρομολογούσαν συνθήκες εθνικής τραγωδίας που θα μπορούσαν να πλήξουν μέχρι και την εδαφική της ακεραιότητα.
Αρκετοί πίστευαν πως επρόκειτο για υπερβολές που υπέκρυπταν φθηνές αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες ή "κιτρινισμό" για την προσέλκυση αναγνωστών.
Η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Τα παιδία παίζει, χωρίς συναίσθηση των συνεπειών για τη χώρα αλλά και για τους ίδιους.
Τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν καθημερινά η Τουρκία εγείρει ζήτημα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης. Η Αλβανία, χώρα της οποίας η οικονομία εξαρτάται ακόμη και σήμερα από τις εισροές από την Ελλάδα, εγείρει επίσης εθνικά ζητήματα που υποτίθεται πως έχουν διευθετηθεί εδώ και δεκαετίες.
Η ημετέρα ηγεσία ασχολείται με την τριωδική επίδειξη ΧΧL στρατιωτικών στολών προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού. Ασχολούνται επίσης με το πώς θα αποκλείσουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των λοιπών πελατών, την ώρα που η παραπαιδεία οργιάζει και η παιδεία διαλύεται.
Οι οικονομολόγοι της κυβέρνησης προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι η ζήτηση που προκύπτει από τις συντάξεις και τις αργομισθίες που θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση των οικονομικών διαφορών. Ακόμη και σαν μαρξιστές ο μόνος Μαρξ που φαίνεται να γνώρισαν είναι ο Γκαούτσο Μαρξ.
Τουτέστιν, συντρέχουν οι περισσότερες προϋποθέσεις για μια ολοκληρωτική κατάρρευση και εθνική καταστροφή. Εδώ που βρισκόμαστε πλέον μόνο εξελίξεις που δεν εξαρτώνται από εμάς και έχουν να κάνουν με την αναδιάταξη των διεθνών συσχετισμών μπορούν να την αποτρέψουν.  Όπως άλλωστε και την παραμονή ή έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. ή τη διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας.
Ποιος μπορεί να εκτιμήσει τις συνθήκες που θα επικρατούν σε 12 μήνες από σήμερα σε σχέση με το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., μετά το Brexit, την εκλογή Τραμπ, τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία κ.λ.π.;
Νομίζω κανένας.
Η κυβέρνηση σε αυτό το πλαίσιο τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς πιστεύει πως η οικονομία θα εκτοξευθεί με άνω 2,5% ανάπτυξη το 2017 και η ίδια θα εξαντλήσει την τετραετία.
Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δουλεύουν τους εαυτούς τους ή απλά δουλεύουν εμάς.
Δεν γνωρίζω τι είναι πιο επικίνδυνο...