Τετάρτη, Δεκεμβρίου 7

Η πρώτη εμφάνιση της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η πρώτη εμφάνιση της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν
Πηγή: Reuters/KCNA/Φωτογραφία Αρχείου
Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από επτά μήνες έκανε η σύζυγος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρι Σολ Γιου.
Το ζεύγος εμφανίστηκε σε διαγωνισμό εναέριας μάχης, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Ο ηγέτης έκανε τις παρατηρήσεις του στους διαγωνιζόμενους, ενώ η σύζυγος του παρακολουθούσε.

Κατά την διάρκεια της επτάμηνης απουσίας της από την δημόσια σφαίρα υπήρχαν φήμες για την υγεία της, αλλά και πιθανή εγκυμοσύνη.
Η Ρι Σολ Γιου, πρώην τραγουδίστρια, παρουσιάστηκε στην πολιτική σκηνή τον Ιούλιο του 2012, όταν χαρακτηρίστηκε σύζυγος του ηγέτη. Οι εμφανίσεις της από τότε είναι αραιές. Τον Δεκέμβριο του 2014 παρακολούθησε τελετή μνήμης για τα τρία χρόνια από τον θάνατο του πατέρας του Κιμ Γιόνγκ Ουν, Κιμ Γιόνγκ Ιλ.
kim jong un1
(Reuters/KCNA)
Το Απρίλιο του περασμένου έτους, έχοντας στο δάχτυλο της κάτι που έμοιαζε με βέρα, φωτογραφήθηκε δίπλα στον άντρα της χαμογελαστή, να παρακολουθεί αγώνα ποδοσφαίρου. Ο φακός όμως είχε να την αποτυπώσει από τις 28 Μαρτίου.
Ο Toshimitsu Shigemura, καθηγητής στο Πενιστήμιο Waseda του Τόκιο εξήγησε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για την «εξαφάνισή της», «συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι έγκυος ή ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα ανάμεσά τους».
Πολλές αναφορές είχαν γίνει και στο παρελθόν για τον καρπό του έρωτα των δύο. Μέλος της ορχήστρας Unhasu της Βόρειας Κορέας είχε δηλώσει πως η Ρι ήταν έγκυος και γέννησε. Ακόμη και ο πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν, που είχε χαρακτηρίσει τον ηγέτη της χώρας ως «φίλο ζωής», είχε κάνει λόγο για κόρη του ζεύγους, που όμως δεν μπορεί να διεκδικήσει τον θρόνο και ίσως προσπαθούν να κάνουν αγόρι.
Ο καθηγητής Shigemura, τόνισε πως ακόμη μια φήμη ήταν πως μπορεί να υπήρξε ρήξη με την πολύ ισχυρή αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο-τζονγκ.
kim jong un 2
(Reuters/KCNA)
Η δυναστεία των Κιμ εξουσιάζει την χώρα για σχεδόν επτά δεκαετίες με σιδερένια πυγμή. Ο τωρινός ηγέτης ανέλαβε τα ηνία τον Δεκέμβριο του 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

 , CNN Greece