Σάββατο, Δεκεμβρίου 3

ΗΡΘΕ Η ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ !

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ετοιμάζουν ρύθμιση για όσους πολίτες έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους και δεν μπορούν να πληρώσουν τον φόρο ΕΝΦΙΑ να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές.

Ο καθορισμός της αξίας θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές τιμές

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές. Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται
να επιδοθεί στα κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να λάβει έγκριση για υλοποίηση.
Ο συμψηφισμός ια αφορά σε οφειλές από τους φόρους κατοχής ακινήτων και όχι στο εισόδημα που προκύπτει από αυτά. Πρόκειται για τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο από το παλιό έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιάς κτλ αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Αγορά».
Για να έχουν αυτή τη δυνατότητα οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει αδυναμία καταβολής χρεών. Για τον καθορισμό της αξίας των ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές τιμές. Αν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει το ποσό της οφειλής η διαφορά δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα συμψηφίζεται στο μέλλον με τυχόν νέες οφειλές.
oxafies.com