Πέμπτη, Δεκεμβρίου 1

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ κ. ΕΙΣΑΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ;


Του Γιάννη Ντάσκα
Είναι ένα ξενοδοχείο στη Δυτική Κρήτη σε περιώνυμο τουριστικό θέρετρο.
Είναι ξενοδοχείο πολυτελείας και διαθέτει δωμάτια με πισίνα στα...παράθυρα!


Ο ορισμός της πολυτέλειας και για πολλούς το ωραιότερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα μακράν, αφού φέρει ...
αύρα που να παραπέμπει σε Μονακό, σε Χαβάη, σε Σευχέλλες, Μαλδίβες κλπ.

Ο ιδιοκτήτης του έχει στενή συγγένεια με βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υπερήφανα μας το έδειξε όταν περνώντας απο εκεί μας είπαν "να κάνουμε μια στάση να δούμε το ωραιότερο ξενοδοχείο της Ευρώπης".


Το θαυμάσαμε, ευχηθήκαμε, φύγαμε με την πληροφορία ότι δωμάτια πρέπει να κλείσει κανείς...3-4 χρόνια πριν, με μέσον και είναι και πανάκριβα.


Ακριβώς γι αυτό το παλάτι ο Νίκος Νικολόπουλος αποκαλύπτει σκάνδαλο, το οποίο μάλιστα πάει να καλυφθεί με (ν)τροπολογία που προωθείται τώρα...

Αφορά επιδοτήσεις έως και 20 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν μπορούν να δοθούν γιατί υπάρχουν σοβαρά νομικά προβλήματα.


Ο κ. Νικολόπουλος λέει ότι επι Νέας Δημοκρατίας παρά την στενή συγγένεια του βουλευτή δεν νομιμοποιήθηκαν οι επιδοτήσεις, καθώς ο τότε αρμόδιος Υπουργός Μηταράκης τις φρενάρισε.


Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι στην υπόθεση έχουν δοθεί ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία και αντι η υπόθεση να πάει στον εισαγγελέα, στην ουσία πάει για επιβράβευση  αυτής της συμπεριφοράς με την (ν)τροπολογία.

Πολυ θα θέλαμε να μην είναι έτσι, όπως τα καταγγέλει με βαρύτατη ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, αλλά δεν το πιστεύουμε. Γιατί απλούστατα όταν πριν 2-3 χρόνια μιλήσαμε ενθουσιασμένοι για την επένδυση αυτή μας ρώτησαν "τα πήρατε απο τον ξενοδόχο";


Στην έκπληξή μας μας πληροφόρησαν ότι δεν θα πρέπει να διαφημίζουμε το παλάτι αυτό "γιατί έχει σοβαρά νομικά προβλήματα και προσπαθεί να τα ξεπεράσει με πολιτικά μέσα".

Ζητήσαμε στοιχεία, δεν πήραμε, το ξεχάσαμε. Τώρα μας το θυμίζει ο κ. Νικολόπουλος και περιμένουμε όχι απο τον αρμόδιο χανιώτη Υπουργό Σταθάκη, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά απο τον Εισαγγελέα να ερευνήσει άμεσα και είτε να διαψεύσει την παρανομία και την προφανή συναλλαγή, αν είναι παρανομία, είτε να εφαρμόσει το νόμο προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και πολιτική...