Τετάρτη, Δεκεμβρίου 7

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ» - Μια καλοστημένη "ΠΑΓΙΔΑ" των τραπεζών...

εκφράζοντας έντονα τις ανησυχίες μας για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι νέες συμβάσεις που θα υπέγραφαν οι δανειολήπτες με τις τράπεζες, προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας τους... (σημειωτέον δε ότι η αναστολή θα είχε διάρκεια μόνος ενός έτους ήτοι μέχρι 31/12/2014. ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;)

Στις 16/02/2014 είχαμε γράψει: Έδωσαν τον ορισμό του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη... Σειρά μας να δώσουμε τον ορισμό του Συνεργάσιμου Δανειστή...

που φαίνεται ξεκάθαρα ένα "καθεστώς υποταγής" των δανειοληπτών απέναντι στις τράπεζες.

Ερχόμαστε στο "σήμερα" όπου διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι : 
όποιος έτρεξε να δηλώσει "υποταγή στις τράπεζες" ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ...

Ο μοναδικός σκοπός της συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που προτείνονται στον κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ είναι η παροχή αρωγής για πολλοστή φορά στις τράπεζες.  
Τα κόκκινα δάνεια πλέον θα εμφανίζονται ως εξυπηρετούμενα με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ζημιές των τραπεζών αλλά και να ελαφρυνθεί το χαρτοφυλάκιό τους.


Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά δείχνει την κοινωνική της αναλγησία με πρόσχημα την ευημερία των αριθμών. 

Οι δανειολήπτες καθίστανται έρμαια των ορέξεων των τραπεζών...

και για πολλοστή φορά το μέγεθος της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που έχει επιφέρει η λιτότητα χρησιμοποιείται ως νέο πεδίο κερδοφορίας της ολιγαρχίας.

Επειδή στην πραγματικότητα το πλαίσιο δεν αποτελεί προσπάθεια ανακούφισης των δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης αλλά ένα σχέδιο διευκόλυνσης της άλωσης της ιδιωτικής περιουσίας.

Επειδή πρόκειται για εκμετάλλευση της αδυναμίας και της ανάγκης για επιβίωση, που αντιμετωπίζουν οι εξαθλιωμένοι δανειολήπτες.

Επειδή το ζητούμενο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων θα έπρεπε να είναι η ανακούφιση των δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία.



Τελικά η καλοστημένη παγίδα των τραπεζών που στήθηκε χρησιμοποιώντας σύσσωμη την Ελληνική Κυβέρνηση είναι :


Να προσελκύσει όσον το δυνατόν περισσότερους δανειολήπτες να υπογράψουν νέες συμβάσεις, και να καταθέσουν έστω ένα μικρό ποσόν στο δάνειό τους προκειμένου αυτό να εμφανίζεται εξυπηρετούμενο... μειώνοντας τις ζημιές των τραπεζών καθιστώντας πιο ελαφρύ το χαρτοφυλάκιό τους .

"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ"? ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ. 
Μην γίνεστε "συνεργάσιμοι" των τραπεζών. Είναι παγίδα. Μαθαίνουν άκοπα όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία και το σημαντικότερο: Με την αίτησή σας ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ και νομιμοποιείτε τα τοκογλυφικά σας δάνεια ! και τέλος...δεν κερδίζετε τίποτα. Οι τράπεζες ό,τι μπορούν να κάνουν χωρίς την "συνεργασία" σας, μπορούν να κάνουν και με την "συνεργασία" σας. Αλλά, να ξέρετε, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Απλά σας φοβίζουν ΤΩΡΑ για να υπογράψετε "συνεργασία" και ρύθμιση για να μη φαίνονται τα δάνειά σας κόκκινα εν όψει της ανακεφαλαιοποίησής των.
Μην φοβάστε και λοιώστε τους μαυραγορίτες και τρομοκράτες των Μ.Μ.Ε. και διάφορων άλλων συμμοριών, τύπου ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ και δικηγόρων της TV, που ζούν σαν τα όρνεα και τις ύαινες από τους φόβους φτωχών κι απελπισμένων...
Εμπιστευτείτε με...και δεν θα χάσετε



Να θυμάστε ότι :
Είτε είστε συνεργάσιμοι με τις τράπεζες είτε όχι, την ίδια τύχη θα έχετε...!!!

http://kontegiovanni.blogspot.gr