Πέμπτη, Ιανουαρίου 19

Η συμβουλος του ΚΟΥΛΗ,Μιράντα Ξαφά μάρτυρας σε δίκη υπέρ του Γεωργίου

Εσπευσε να υπερασπιστεί τον ύποπτο πρώην πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 6 Μαρτίου
Γ ια τις 6 Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ...
δυσφήμησης σε βάρος του πρώην διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και νυν διευθυντή Στατιστικής Στερεάς Ελλάδος και Νήσων Αιγαίου Νικόλαου Στρόμπλου. Πρωτόδικα ο Ανδρέας Γεωργίου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.


Ο κ. Στρόμπλος, τον οποίο εκπροσωπούν ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος και η νομικός Αρτεμις Διδίλη, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Γεωργίου σχετικά με δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., στα ελληνικά και τα αγγλικά, στο οποίο ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. καταφερόταν εναντίον του, καθώς και σε βάρος του αείμνηστου πρώην γενικού γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ - Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, όπως λεγόταν η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έως το 2010), καθηγητή Μανώλη Κοντοπυράκη.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι χθες εμφανίστηκε στο δικαστήριο, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας του κ. Γεωργίου, για πρώτη φορά η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ καθώς και σύμβουλος στο παρελθόν του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο διακυβέρνησής του (1990-1993). Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αντιμετωπίζει ο κ. Γεωργίου αναφορικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στον μηχανισμό στήριξης.
http://www.dimokratianews.gr/
 http://fonaklas.blogspot.gr/